Neix Blaumut amb 'El turista'

Blaumut, una nova formació d'estils fusionats, presenta el seu debut discogràfic

| 23/10/2012 a les 06:59h

Blaumut ja eren coneguts per les seves petites actuacions en escenaris de Barcelona des del 2009, però ara han gravat el seu primer disc, El turista (Picap SL, 2012), que els presenta al gran públic. El grup, format per Oriol Aymat, Xavi de la Iglesia, Vassil Lamrinov i Manel Pedrós, interpreta temes propis cantats en català on es fusionen folk, pop, música clàssica i cançó d'autor.


L'any 2003, Xavi de la Iglesia (veu, guitarres i baix) i Vassil Lambrinov (violí, serra, xiulets i percussions) van començar a tocar experimentant amb diverses sonoritats i fent gravacions casolanes. L'any 2009 els van convidar a tocar al Santutxo (Barcelona) i hi va col·laborar Oriol Aymat (violoncel, veus i xiulets) per vestir una mica més els seus temes. La bona resposta del públic en aquella ocasió i en les següents van portar el trio a afegir una última incorporació, Manel Pedrós (bateria i veus), que "ha servit per donar a Blaumut les notes de ciència i botons, així com les pinzellades rítmiques", diu De la Iglesia.
Vinguts de diferents àmbits musicals, els membres del grup es complementen creuant els estils del folk, el pop, la clàssica i la cançó d'autor. Xavi de la Iglesia, que hi aporta la part musical dominant, el pop, ens explica: "Penso que el violí i el violoncel hi donen calidesa i fan el so orgànic i expressiu. Són l'embolcall perfecte per al so que volem donar a les cançons". Les "lletres gràfiques" del cantant, que es basen en imatges i pensaments relacionats en forma d'historieta, culminen aquest estil tranquil i reflexiu de Blaumut.
El turista (Picap SL, 2012) reflecteix aquesta manera de fer del nou grup: tranquil·la i optimista. Una de les seves cançons, "Islàndia", és la que els dóna nom: "Blaumut és el color d'un paisatge fred i silenciós. Ens va agradar el concepte i com sonava, i ens hi vèiem identificats".

Arxivat a: Enderrock