La Generalitat tanca L'Espai i en trasllada la programació a L'Auditori

| 20/07/2005 a les 07:00h
Arxivat a: Enderrock
Després de mesos d'incertesa sobre el futur de l'única sala de concerts pública del Principat, la conselleria de Cultura de la Generalitat farà pública aquesta setmana en roda de premsa el tancament de la sala L'Espai de Barcelona a partir del 31 de desembre de 2005 i el trasllat de la seva programació de música pop i rock a la sala polivalent de L'Auditori.
Segons fonts pròximes al departament de Cultura, la decisió de la conselleria de Cultura, que encapçala Caterina Mieras, és conseqüència de l'acord al que han arribat la Generalitat i l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (ICUB) per gestionar conjuntament la programació de dansa, que fins ara també acollia L'Espai. La programació conjunta d'aquesta art escènica es realitzarà a partir d'ara al Mercat de les Flors. De fet, la roda de premsa de demà està convocada específicament per parlar de la dansa, però també està previst que es faci pública la decisió sobre la música.
Amb la clausura de L’Espai tancarà les portes l’únic equipament musical de titularitat pública del Principat, que des de 1992 ha ofert una programació regular de música pop, rock i cançó en català i altres llengües, a més d’acollir regularment la programació de dansa del departament de Cultura de la Generalitat. La sala la gestiona Ressons, organisme de difusió de la música moderna de la Generalitat, que encapçala Josep Maria Dutrén. Des de la seva obertura hi han passat vora 500 artistes i s’hi han enregistrat una trentena de discos en directe d'artistes com Sopa de Cabra, Gossos o Joan Isaac, i hi han actuat artistes com Quimi Portet, Kabul Babà, Lídia Pujol o Gerard Quintana.