GUANYADORS SONA 9 2005

| 23/11/2005 a les 22:30h
Arxivat a: Enderrock
Miquel Abras en l’apartat de pop-rock, Lluís Cartes en cançó d’autor i La Boina en folk-noves músiques, han estat elegits guanyadors de la 5a edició del concurs de maquetes Sona 9. Anímic es va emportar el premis Joventut, dotat amb 3.000 euros en material musical. Els premis Sona 9 2005 es va fer públics ahir en una gala a la sala Apolo de Barcelona. El Concurs de Maquetes Sona 9 és una iniciativa de Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el Grup Enderrock, i compta amb el suport de la Secretaria General de Joventut i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El premi per als guanyadors és la gravació d’un disc amb un productor professional, un videoclip, una campanya de promoció i publicitat i una gira de concerts per les principals ciutats i festivals de Catalunya.
Miquel Abras
Guanyador Sona 9 2005 en la categoria de pop-rock
El cantant i guitarrista de La Bisbal d’Empordà, és un explorador de sentiments que combina unes lletres realistes i quotidianes amb melodies electritzants en clau de pop-rock. Els grups Anímic, Apeiron i Soul Atac, han estat els finalistes d’aquesta edició celebrada al Mercat de Música Viva de Vic el dia 17 de setembre.
 
Lluís Cartes
Guanyador Sona 9 2005 en la categoria de cançó d’autor
Lluís Cartes és una font inesgotable de idees i de projectes en el món de la música. La proposta del multinstrumentista i cantautor elèctric andorrà ens acosta a un pop d’alta qualitat. A la final, que es va celebrar en el marc del festival Acústica de Figueres el 3 de setembre, també hi van participar Xef, Izel i Amics de les Arts.
La Boina
Guanyadors Sona 9 2005 en la categoria de folk
Quartet de Mollet del Vallès que combina un repertori de balls tradicionals catalans interpretat amb instruments tradicionals i bases electròniques pregravades. A la final celebrada els dies 4 i 5 de novembre en el marc de la Fira Mediterrànea de Manresa, també van actuar-hi els grups Caliu Folk, El Santi No Ve, Trabúdia Leuarmènica, La Font de la Carota i Vall Folkska.
 
Anímic
Premi Joventut 2005
El Premi Joventut, que atorga la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya al grup amb més projecció de futur i dotat amb 3000 euros en material musical, ha estat per Anímic, formació d’Esparraguera que aposta per un pop de cambra, minimalista i d’expressió cinematogràfica.