popArb 2015: onzena i última edició

La cita del 26 i 27 de juny serà la darrera del festival d'Arbúcies

| 12/06/2015 a les 12:03h

Queden un parell de setmanes pel popArb 2015: amb el lema #elmillorpopArb, l'organització acaba d'anunciar que aquesta serà l'onzena i darrera edició de la cita d'Arbúcies. Segons han informat, "La venda d’entrades no està funcionant al ritme que el popArb requereix per tal d’assegurar-ne la continuïtat".
Ambient del popArb 2011 Foto: Roser Ortiz

El comunicat oficial que han fet arribar als mitjans de comunicació diu així:

"L'equip del popArb desitjàvem i confiàvem que una programació atrevida, al nostre parer tremendament interessant i de qualitat com la d’enguany, despertaria l’interès del públic que ha assistit al festival els darrers anys.
Però no ha estat així. Les coses no sempre surten com un espera. La venda d’entrades no està funcionant al ritme que el popArb requereix per tal d’assegurar-ne la continuïtat.
Malgrat tot, estem convençuts que tots aquells que ja han comprat l'entrada i els que vulguin adquirir-la per acomiadar-se del popArb en l’onzena i darrera edició gaudiran del millor final possible. Ja ho hem dit i repetit, aquest popArb serà sexi, salvatge i inoblidable". 


També han fet arribar unes paraules de la directora del popArb, Anna Cerdà:

“Per sostenir un format com aquest (petit però de producció cuidada), creiem que cal la complicitat de l’escena i la premsa, la feina i la dedicació de molta gent, un públic atrevit que vulgui i pugui comprar entrades, institucions que apostin fort per un projecte pensat com un servei públic i un cert suport privat.
En els últims anys, l’únic d'aquests pilars que ha mantingut l’aposta inicial (i l’ha augmentada) és el nostre patrocinador principal, Estrella Damm. El públic està durament afectat per la crisi i atrapat en una certa bombolla de festivals (o potser simplement ja no li interessa el popArb). I les institucions que ens ajuden o ens han ajudat (Ajuntament, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya) han patit problemes de finançament que de retruc ens han afectat. I no oblidem l’IVA cultural.
Si el popArb pot presentar un expedient d’onze edicions de qualitat és gràcies a la confiança que ens han fet els artistes, mànagers i promotors des del 2005 –quan aquesta “nova escena” catalana no era gens coneguda–, gràcies als periodistes que, tot i la precarietat amb què treballen, no han deixat de difondre el festival i, sobretot, gràcies a l’exèrcit imparable de voluntaris, tècnics, proveïdors i col·laboradors de tota mena que han treballat amb una professionalitat inqüestionable i amb una motivació a prova de bombes per oferir un bon festival al nostre públic fidel, que sempre ha desmostrat complicitat, entrega i confiança. Volem aprofitar per agrair a tots i cadascun dels assistents a les 10 edicions del popArb que sempre ens hagin fet costat. I al que segur que vindran per aquesta 11a edició!
Ens agrada pensar, humilment, que hem contribuït a la normalització de la música feta al nostre territori i que hem servit de plataforma de difusió i d’aparador de la riquesa i diversitat de part de la nostra escena musical.
És per preservar tot aquest llegat, per no degradar-lo, que creiem que és el moment de parar, de celebrar tot el que hem fet, i de fer-ho plegats: volem aplegar-nos al popArb15 i felicitar-nos. Amb esforç, alegria i rauxa, tal com vam néixer el 2005, llançant-nos-hi de cap".


Pròleg d'aquesta edició

Tot i les dificultats esmentades, any rere any el popArb ha anat innovant. La novetat d'enguany és el pròleg del festival, que se celebrarà aquest dissabte 13 de juny a la fortalesa gòtica del Castell de Montsoriu i reunirà la música de Balago i Esperit!, en una jornada que inclourà una visita guiada al recinte, una passejada pel bosc i un comiat amb la posta de sol.
Al cartell del festival per a aquest 2015 hi trobem The New Raemon, The Excitements, Joan Miquel Oliver, Coriolà, Núria GrahamFerran Palau i Le Petit Ramon, entre molts altres.
Arxivat a: Enderrock