Jazz a la Serena, concerts a Peníscola

Quatre concerts gratuïts a l'aire lliure d'artistes de casa nostra

| 07/07/2015 a les 06:59h

Els projectes i formacions de David Pastor, Chema Peñalver, Alexey León i Mateo Rived seran al cicle Jazz a la Serena en el marc del festival de jazz de Peníscola. Del 22 al 29 de juliol, un total de quatre concerts ens mostraran l'obra de diferents intèrprets jazzístics valencians o residents al País Valencià. Aquest és un cicle que aposta per acostar el jazz a tots els públics i butxaques.
David Pastor Foto: Cultura Inquieta

El festival de jazz de Peníscola aposta pels concerts gratuïts amb el cicle Jazz a la Serena. L'umbracle del Palau de Congressos i la plaça de Santa Maria de la localitat són els escenaris que acolliran un total de quatre concerts amb bandes de casa nostra.
 
 
David Pastor i el Trio Nu-Roots obriran el cicle en una actuació el dimecres 22 de juliol a les 23 h, a l'umbracle del Palau. La trompeta de Pastor, els teclats de José Luís Guart i la bateria de Toni Pagès seran els encarregats d'oferir-nos un repertori de temes propis i estàndards arranjats. Ritmes blues, pop-rock i llatins, sempre adaptats al jazz.

Chema Peñalver New Orleans Jazz Band és una de les bandes jazzístiques valencianes amb més projecció del país. Capitanejada pel clarinetista Chema Peñalver, el seu repertori ens trasllada al delta del Mississipí, recuperant aquell blues de l'època de les marching bands. El seu xou tindrà lloc el diumenge 26 de juliol a la plaça de Santa Maria, i com la resta de concerts, també serà a les 23 h. 

L'Alexey León Quintet està format per Alberto Palau (piano), Mariano Steimberg (bateria), Ales Cesarini (baix), Carlos Sarduy (trompeta) i Alexey León (saxo). El seu concert serà el tercer del cicle, el dimarts 28 de juliol a la plaça de Santa Maria. La formació presenta Yoruba Meets Russia, el primer treball del saxofonista amb el qual pretén homenatjar i recordar les empremtes que les arrels cubanes i russes han deixat al seu tarannà. 

Mateo Rived Quintet presenta el seu tribut a Chico Buarque. Serà el darrer concert del cicle, el dimecres 29 de juliol a la plaça de Santa Maria. El jove cantant valencià Mateo Rived s'uneix a quatre músics que ja han col·laborat amb ell altres vegades. El considerat el Chet Baker valencià oferirà un repertori on la seva veu revestirà i ens farà recordar la figura de Buarque.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Penyíscola, David Pastor, Alexey León, Jazz