La rumba catalana, patrimoni cultural català

El Parlament de Catalunya dóna suport a la candidatura com a patrimoni de la UNESCO

| 24/07/2015 a les 13:00h

Aquest matí en el Ple del Parlament de Catalunya ha reconegut "la rumba catalana com a música tradicional i popular i com a part del patrimoni cultural de Catalunya". En la sessió ordinària els diputats també han donat suport al projecte de candidatura de la rumba com a patrimoni cultural de la Unesco. 
Rumba Foto: Juan Miguel Morales

Fa una setmana a Girona es va formalitzar la candidatura per la declaració de la rumba catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. Fetes les presentacions, el Parlament de Catalunya ha donat suport al projecte, i a més, ha elevat el gènere com a patrimoni cultural català. 

El director general de Cultura Popular de la Generalitat ha seguit la proclamació des de l'hemicicle i ho ha piulat a través de Twitter. Representants de la rumba catalana han assistit al Ple i després de l'anunci han improvisat una cançó per celebrar-ho. 

'La rumba té molt poder', d'estrena a Mataró
La rumba catalana està a l'ordre del dia i aquesta setmana és portada a EDR. Dilluns que ve a Les Santes de Mataró s'estrenarà l'espectacle La rumba té molt poder, una batalla rumbera amb més d'una vintena de músics experts a fer sonar el ventilador. Hi actuaran dues bandes base (Achilifunk Sound System i Mataró Allstars) amb una bona colla de convidats: Peret ReyesOnclo Salazar, Los ManolosAi Ai Ai, Johnny TarradellasLa Payoya, Carles BeldaJoan Garriga (La Troba Kung-Fú), Gertrudis o Ximenis. Serà una nit idònia per brindar per la gran fita del gènere amb clàssics com "Marcha", "Garrotín de Lleida", "El ventilador", "El vivo muerto" o "Amigos para siempre". Aquí podeu escoltar un recull de les cançons que faran tremolar Mataró: 

Arxivat a: Enderrock, patrimoni cultural, rumba catalana