Estrenem "Les Bordes d'Artamont" de Gemma Abrié

El videoclip s'ha enregistrat al paratge que descriu el poema, al Pallars Sobirà

| 21/12/2015 a les 12:00h

Al camí entre Tavascan, el Pla de Boavi i l'estany de Certascan (el Pallars Sobirà) hi ha un seguit de cabanes, una de les quals va ser construïda per l'avi de Gemma Abrié. La intèrpret de jazz ha musicat un poema de Josep Tarragó Saurí que parla d'aquest indret i que conté un compendi d'històries familiars. A Enderrock.cat estrenem el clip de la cançó, que formarà part del proper disc d'Abrié, Amalgama (Temps Record, 2016), i sortirà a la venda el 29 de gener.
Gemma Abrié. Foto: Xavier Vila

El nou projecte de l'artista barcelonina presenta un gran ventall d'estils, idiomes, versions (de Joan Manuel Serrat i Javier Ruibal) i composicions pròpies. L'ha anomenat Amalgama, un títol clarivident que evidencia l'hetegeroneïtat d'una experiència que ha compartit amb el multiinstrumentista brasiler establert a París Munir Hossn. Després de presentar-lo als escenaris han enregistrat un disc, editat per Temps Record, que sortirà a la llum el 29 de gener, i per celebrar-ho el mateix dia de l'estrena actuaran a la sala Arte de Barcelona (20 h). 

Jazz, samba, fusió, mediterraneïtat, modernor... Gemma Abrié no s'ha tancat portes a res i ha teixit un àlbum del tot eclèctic: "Representa moltes de les influències i vivències que he tingut en els darrers anys, sobretot arran de la meva estada a París durant un temps. El bagatge musical que vaig recollir llavors està inclòs en aquest disc", valora la cantant i contrabaixista.
 
A Enderrock.cat estrenem una de les cançons que inclourà Amalgama, i que a més Abrié acompanya d'un nou clip. "Les Bordes d'Artamont" és un poema de Josep Tarragó Saurí, i és la primera vegada que la cantant es llança en les musicacions. "Em vaig deixar endur per la imaginació musical i vaig anar treballant el poema frase per frase, mirant els colors i el que em suggeria cada imatge del poema."

Els versos descriuen un indret de la vall de Lladorre, a Tavascan (el Pallars Sobirà), i al clip com a teló de fons també es pot reconèixer l'estany de Certascan i els voltants:

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, estrena, videoclip, gemma abrié, amalgama