Adrià Puntí, millor disc de l'any

Premis Enderrock 2016 de la crítica

| 01/01/2016 a les 15:00h

El vot de la crítica dels Premis Enderrock 2016, formada per gairebé una vintena de periodistes i músics dels Països Catalans, ha decidit per unanimitat atorgar el millor disc de l'any a Adrià Puntí pel disc La clau de girar el taller (Satélite K, 2015). Hem parlat amb el saltenc sobre aquest reconeixement i els projectes per al 2016.


Què t'agrada d'haver guanyat per La clau de girar el taller (Satélite K, 2015) el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de l'any?
Adrià Puntí: N'estic molt content. Em fa molta il·lusió. Aquestes coses sempre vénen bé. La veritat és que no m’ho esperava. Pot semblar un tòpic [somriu], però realment em fa molta il·lusió. Tot el reconeixement és una conseqüència. El que sí que em sorprèn i em congratula és el fet que hi hagi aquesta majoria, aquesta unanimitat. Em fa sentir important [somriu].
                
On has arribat amb La clau de girar el taller respecte al Maria (Picap, 2002), o respecte a Umpa-Pah, fins i tot?
Sempre hi ha una evolució, però també sempre es veu la mare de tot, perquè jo tinc una manera de procedir, de fer, i s'hi nota. No és ni millor ni pitjor, però sí que hi ha diferència. Simplement cada cosa s’ha de posar en el seu moment concret. I estic content de La clau de girar el taller, no tinc més remei, m’ho poseu molt fàcil.

I el públic també respon: diuen que s'estan venent molt bé les entrades de la presentació al Guitar BCN a Barcelona, per a l'abril...
De fet hi ha hagut una evolució en els últims temps d’una bona resposta per part del públic, i és important que vagi en augment, perquè formem part d'un circuit petit i vulgues o no t’has de mesurar, i crec que en aquest sentit la feina l’he feta bé. Sóc notícia i espero ser notícia en els pròxims anys, i de bé!

Quins són els plans d'Adrià Puntí per al 2016, a més de recollir el Premi Enderrock...?
El 2016 portarem al directe les cançons de La clau de girar el taller i d’Enclusa i un cop de mall. Tenim algun concert abans de l’Auditori, i està bé que hi hagi dos concerts paral·lels, que espero que obrin la porta a una gira llarga, que duri molt de temps...
 
Potser hauràs de fer un doble circuit per llibreries amb Enclusa i un cop de mall...
Bé, no ho sé, no ho sé...

I 'no estic per gaires embuts...', canta a "Tornavís".
Arxivat a: Enderrock, adrià puntí, premis enderrock, millor disc de l'any, la clau de girar el taller, crítica, premis enderrock 2016