Trau, grup revelació del 2015

Premis Enderrock 2016 de la crítica

| 04/01/2016 a les 15:00h

La banda de Sant Boi de Llobregat ha rebut el reconeixement com a grup revelació del 2015 segons la crítica dels Premis Enderrock. Acaben de publicar el debut, Déu vos guard (DiscMedi, 2015), resultat d'haver guanyat el Premi Sona 9 2014. El pop psicodèlic triomfa, i Trau en fa bandera.

Què us sembla rebre aquest premi de la crítica d'Enderrock? 
És tot un honor rebre aquest tipus de reconeixement, perquè creiem que l’escena musical catalana es troba en un dels seus millors moments. Esperem que la gent també ho cregui, i que la cosa funcioni i la màquina comenci a funcionar i no pari.
 
Quins són els temes que més us agrada cantar d'aquest disc, i per què?
És complicat això de triar un tema, pequè tots els hem parit nosaltres. Suposem que és tan difícil com tenir dos fills i que et facin escollir a quin estimes més. De tota manera en direm quatre: "Blau, net i clar", "I és vostè", "Borinot de bardissa" i "85 estels". Escoltant aquestes quatre cançons una persona ja es pot fer una idea clara del camí que seguim. 
 
Què ha suposat Déu vos guard (DiscMedi, 2015) per a vosaltres el 2015? 
Ha estat un any intens treballant en el disc: al principi vam fer la tria de les cançons que volíem que en formessin part, després vam estar produint els temes, pensant arranjaments, segones veus, arranjaments de 'pitos'... Durant tot el mes de juny ens vam tancar a La Bucbonera Studios (Caldes de Montbui) amb en Tomàs Robisco i allà vam disfrutar com nens petits gravant el disc. 


Això és la cara bonica. Hi ha cara B?

Sí, després va venir la part que fa més mandra, que és buscar la discogràfica, però vam tenir la sort d’entendre'ns molt bé amb la gent de DiscMedi i ara ja tenim el disc al mercat. Ara esperem que durant tot el 2016 no parem de presentar Déu vos guard per tot el territori.
 
Com veieu l'escena musical del país? 
Sempre es poden trobar grans èpoques en la nostra història musical, i altres que podríem oblidar o que no ens interessen gaire. Ara mateix creiem que som en un dels grans moments. Hi ha molta qualitat musical, bons músics, bons grups, diversitat d’estils, i això encara ens infla més quan pensem en aquest premi al grup revelació.

Què en penseu del fet d'haver estat valorats com a grup revelació?
Nosaltres simplement fem el que creiem que és bo, sense pensar en modes, si agradarà o no, en definitiva, sense posar-nos cap mena de censura creativa. Som sincers amb nosaltres mateixos, i de moment funciona!
 
Quins reptes us heu marcat per al 2016? Quins plans musicals teniu?
Ara la nostra fita és presentar aquest disc arreu del país, poder participar en el màxim de festivals, i començar a crear el 'Déu vos guard Part II'.
Arxivat a: Enderrock, trau, premis enderrock, premis enderrock 2016, grup revelació