Un palmarès heterogeni

Una de les edicions més repartides dels Premis Enderrock 2016 per vot popular

| 20/02/2016 a les 06:59h

Des d'Els Catarres, Joan Rovira, Ebri KnightAspencat i Txarango fins a Blaumut, La Raíz Els Amics de les Arts, passant per Gemma Humet i Roger Mas. El veredicte del vot popular dels Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana és dels més heterogenis dels darrers anys en les diferents categories: pop-rock, cançó d'autor, folk, clàssica i jazz.
Autor del cartell: David Torrents

La gala de la XVIII edició dels Premis Enderrock 2016 – Premis de la Música Catalana se celebrarà dijous 3 de març al Teatre Municipal de Girona, a partir de les 21 h. Aquests guardons, que es lliuren a Girona per quart any consecutiu, valoren els millors artistes, discos i cançons catalanes de l’any tant per part de la crítica com de la votació popular. En aquesta edició s’ha recollit 17.540 vots d’usuaris únics registrats a través del web www.enderrock.cat (un 9% més que l’any passat). El dimecres 17 de febrer a la presentació dels Premis Enderrock 2016 també es van atorgar els reconeixements de la indústria i es van anunciar les actuacions de la gala. 

El grup més guardonat ha estat Els Catarres, amb tres premis de votació popular: millor disc de pop-rock 2015 per Big Bang (Música Global, 2015), millor lletra per "En peu de guerra" i millor portada de disc. Aspencat i Ebri Knight han empatat amb dos premis cadascun. El tema "Música naix de la ràbia" d’Aspencat ha estat premiat com a millor cançó de pop-rock i com a millor clip musical per votació popular. Per la seva banda, en la categoria de folk, Ebri Knight ha arrasat en millor disc per Foc! (Maldito Records, 2015) i millor cançó per "Foc". 

 
La votació popular també ha decidit que el grup Blaumut és el millor artista de l’any i que els valencians La Raíz són el millor artista en llengua no catalana. Per la seva banda, Txarango ha estat premiat com a millor directe, i l’àlbum 10 anys d’Els Amics de les Arts com a millor DVD musical.
 
En cançó d’autor, els vots populars han anat a Gemma Humet pel millor disc, amb Si canto enrere (Satélite K, 2015), i a Roger Mas per la millor cançó, “Ella té un cel als ulls”. L’artista revelació segons el públic ha estat el cantautor de les Terres de l’Ebre Joan Rovira.



El millor disc de jazz del 2015 per votació popular ha estat The Heart of Jazz (Swing Alley, 2015), de Toni Solà. En música clàssica, els vots del públic han atorgat el premi al millor disc a Les éléments, de Jordi Savall i Le Concert des Nations. I per últim, el millor disc per a públic familiar / infantil 2015 ha recaigut en Arkandú (TVC Disc, 2015), del Club Super3. La millor sala de concerts segons la votació popular és la Sala Apolo.  

El dia de la gala també s'entregaran el Premi a la Trajectòria per a Els Pets, amb motiu dels 30 anys de carrera, i el Premi Enderrock Estrella 2016 a l’esdeveniment musical de l’any per a Sopa de Cabra, pels 25 anys del llançament de Ben endins, l’àlbum més venut de la història del rock català (110.000 còpies), coincidint amb la seva tornada als escenaris amb un nou disc, que els ha tornat a convertir en grup més taquiller i disc més venut. A més, s’atorgarà el XIV Premi Joan Trayter a millor productor i arranjador musical a Tomàs Robisco.
Arxivat a: Enderrock, premis enderrock, girona, premis enderrock 2016