La química i l'adrenalina d'Els Catarres

Guanyadors de 3 Premis Enderrock 2016 del vot popular

| 19/02/2016 a les 14:59h

Els Catarres han revolucionat places, envelats i festivals disc rere disc. El seu tercer àlbum, Big Bang (Música Global, 2015), ha rebut un gran suport del públic, i és que als Premis Enderrock 2016 per vot popular el grup ha estat guardonat pel millor disc de pop-rock, la millor portada i la millor lletra de cançó per "En peu de guerra". 
Els Catarres. Foto: Toni Llobet

Els Catarres
 han rebut el reconeixement del vot popular per a Big Bang (Música Global, 2015) com a millor disc de pop-rock, millor lletra de cançó per "En peu de guerra" i millor portada de disc. Un llenguatge directe, empàtic i proper ha emocionat al públic, i s'ha traduït en una tríada que conté una connexió galàctica especial. 

D'entrada, tal com explica Jan Riera (guitarra, acordió i percussions): "La cançó premiada s'havia de dir 'Big Bang' però vam pensar que encaixava molt bé com a títol del disc, i com que hi ha un vers que diu 'En peu de guerra' vam optar per aquest nom". Hi volíem descriure les mil·lèsimes de segon abans de fer un petó a una persona... abastar l'adrenalina i la química en tres minuts que dura la cançó". I si aquest tema recull l'esperit de l'àlbum, s'hi suma el màxim premi en la categoria de pop-rock com a millor disc.

Cada exemplar del disc d'Els Catarres és únic, perquè el grup els arrodoneix de manera artesanal. Riera s'encarrega de la part del disseny del grup, i és per això que aquest premi li fa especial il·lusió: "Per qui no ho sàpiga, no hi ha cap portada igual des del començament del grup. És una manera de donar les gràcies a la gent, que tinguin una cosa més artesana, perquè la música es pot descarregar gratuïtament". En aquest tercer disc el valor afegit visual suposava un nou repte: "Volíem recrear una explosió amb esprai a tots els CD, unes 16.000 còpies totes diferents. Les vam decorar amb tres colors, que representen cadascun dels membres de la banda i també és un efecte espacial o de galàxia". 

El trio d'Aiguafreda prepara una nova gira més dinàmica, festiva i emocional, on recupera cançons antigues i el repertori estel·lar per a aquest estiu sota el nom de Supernova

Arxivat a: Enderrock, premis enderrock 2016, els catarres