Blaumut, millor artista del 2015

El quintet ha rebut aquest reconeixement al vot popular dels Premis Enderrock 2016

| 21/02/2016 a les 15:00h

A la gala dels Premis Enderrock 2016 del dijous 3 de març a Girona gaudirem de Blaumut per partida doble. D'una banda, el grup recollirà el seu tercer Premi Enderrock, en aquest cas amb el màxim reconeixement: millor artista del 2015 segons el vot popular. A més, el grup serà una de les actuacions de la nit!
Blaumut. Foto: Georgina Puig

L'any 2012 van guanyar el Premi Enderrock a millor cançó de pop-rock per a "Pa amb oli i sal", i dos anys més tard "Bicicletes" es va endur el reconeixement a millor videoclip. Després de dos discos i una multitud de concerts arreu del país, Blaumut sumen al seu palmarès personal el Premi Enderrock 2016 com a millor artista de l'any segons el vot popular. Les paraules del cantant i guitarrista Xavi de la Iglesia desprenen sorpresa i il·lusió: "És molt fort! Per a nosaltres és un premi que ho engloba tot, estem molt contents que el públic ens hagi votat. Tot just tenim dos discos, és com si estiguéssim començant... Qui ens havia de dir quan vam treure el primer que arribaríem fins aquí! És un plaer i un orgull".

El quintet ha tingut un any ple de concerts amb la presentació del disc El primer arbre del bosc(autoeditat, 2015), i en recorden a tall d'exemple l'estrena a l'Auditori de Barcelona i la col·laboració al Teatre Municipal de Girona amb Adrià Puntí. Però sobretot ha estat un any per a professionalitzar el projecte: "Ha estat un any ple d'aventures. El disc ens l'hem autoproduït i hem après a organitzar-nos, a fer funcionar com a discogràfica, a saber què toca fer a cada moment. Evidentment ens ajuden en la distribució Satélite K, i en el management TEM Produccions. Gaudim molt a cada concert, veient que les sales estan plenes", valora De la Iglesia.

Arxivat a: Enderrock, premis enderrock, blaumut, girona, premis enderrock 2016