Tiken Jah Fakoly, Brams i Buhos a Clòwnia

Es presenta la tercera edició del festival organitzat per Txarango

| 01/03/2016 a les 13:10h

La tercera edició del Clòwnia farà honor a la seva localització: se celebrarà durant la revetlla de Sant Joan, del 23 al 25 de juny, a Sant Joan de les Abadesses. La vall del Ripollès reunirà una trentena de propostes de circ i música amb una programació transversal i festiva. El festival que impulsa Txarango creix en nombre de dies i en apostes internacionals, amb artistes com l'africà Tiken Jah Fakoly, els londinencs Will and The People o els japonesos Tex & Sun Flowers Seed.

Brams. Foto: Àlex Carmona


El Clòwnia creix de mica en mica, i és que aquesta edició se celebrarà al llarg de tres dies. La primera nit serà gratuïta, una nova proposta per celebrar la revetlla de Sant Joan en bona companyia amb el bo i millor de la música festiva: l'espectacle de foc de la colla local Diabladesses i les actuacions d'Auxili, Pepet i Marieta, Albercocks i Caribbean Dandy.

La Raíz, Buhos, Doctor Prats i Animal hi presentaran nous treballs, mentre que Els Catarres, Brams i Ítaca Band faran parada al Ripollès en el marc de la seva gira estiuenca. El festival concep actuacions nocturnes i també diürnes, al bell mig del poble de Sant Joan de les Abadesses. Pujaran a l'escenari de la plaça Major Nyandú, Falciots NinjaHora de Joglar, Séptimo A i una de les sorpreses del cartell: el mallorquí i veterà cantautor Tomeu Penya

Una de les voluntats de Txarango és compartir la música de l'escena catalana amb altres propostes que són afins a la idiosincràcia de la cita, social i transversal. És per això que les referències nacionals i internacionals destaquen al cartell d'enguany: l'autor de reggae africà Tiken Jah Fakoly, el pop reggae dels britànics Will and The People, el còctel de fusió dels nipons Tex & Sun Flower Seed i els ritmes sincopats dels bascos Vendetta.

L'ànima més clown
A banda de la música, un dels eixos vertebradors del Clòwnia és el circ. Un dels grans protagonistes d'aquesta edició serà Guillem Albà, clown i esceneògraf que es va encarregar de la direcció artística del concert de final de gira Som Mar. El vilanoví encapçalarà uns tallers de clown perquè tots els assistents descobreixin el pallasso que porten dins, i també portarà a la carpa un dels seus espectacles més celebrats, Marabunta. Enguany també hi debutarà la companyia Circ Vermut i, a més, també hi arribarà un tast del Festiclown, la trobada internacional de circ que se celebra a diversos continents, amb la participació de l'actor i clown Pepe Viyuela. 

Tota la informació detallada i els abonaments es poden comprar a través del web del festival
Arxivat a: Enderrock, festivals, clownia, sant joan de les abadesses, txarango, brams, buhos