Mishima, Za! i Pony Bravo en suport a l'Heliogàbal

La sala barcelonina organitza un concert per recaptar fons a la sala Razzmatazz el proper 5 de maig

| 15/03/2016 a les 15:00h

El concert, titulat Pagar la multa, reunirà Mishima, Za! i Pony Bravo a la sala Razzmatazz de Barcelona el proper 5 de maig. Tant Razzmatazz com els grups han ofert la seva ajuda de manera desinteresada en suport a l'Heliogàbal.  

Mishima. Foto: Alberto Polo

La sala Heliogàbal va ser sancionada amb quatre multes, entre final de desembre i principi de gener, que sumen una quantitat aproximada de 18.000 euros, aplicant-hi els descomptes pertinents per pagar-ho de seguida. A més, a aquesta xifra cal afegir-hi la quota que necessiten per poder millorar la seguretat del local pel que fa l'accesibilitat i l'evacuació i per poder fer un estudi d'impacte acústic. Per tant, entre les multes i les millores del local, la xifra final total és de 25.000 euros. 

"Estem en una situació pràcticament de ruïna" ha comentat el responsable de l'Heliogàbal, 
Miquel Cabal, aquest migdia en roda de premsa. Cabal ha afegit "i més després d'aturar la programació de la sala des de gener".

Per aquest motiu, han decidit organitzar un concert el dia 5 de maig a Razzmatazz, en el qual actuaran Mishima, Za! i Pony Bravo de manera desinteressada. Les entrades tenen un preu de sortida de 15 euros, però a partir d'aquí tothom pot fer la contribució que cregui convenient. Estaran disponibles a final de setmana, i des de la sala gracienca estan intentant gestionar la venda de manera directa a partir d'un sistema en codi obert.  A més, també crearan de samarretes per obtenir més beneficis. 

La sala Heliogàbal també vol reprendre l'organització de concerts a la sala tan aviat com sigui possible. Des que ahir van rebre la notícia sobre l'empara legal de bars, restaurants o cafeteries que vulguin oferir música en viu, s'han posat en marxa per tornar a oferir la seva programació habitual. A l'Heliogàbal calculen que a partir de mitjan o final d'abril ja podran oferir una altra vegada concerts, i prioritzaran els grups que han hagut de desprogramar des que van cancel·lar les actuacions el passat gener. 

Un altre problema que tenen entre mans els responsables d'aquesta sala és l'aforament. Els responsables de l'Heliogàbal han explicat que actualment no compleixen la normativa que necessiten pel so, però el problema és l'aforament. A la sala hi caben com a màxim 39 persones, ja que es considera un bar-cafeteria. Actualment s'estan reunint per negociar la millora d'aquest aforament, i comenten que "tenen l'esperança que s'augmenti després de fer-hi les intervencions per millorar-ne la seguretat". 

Arxivat a: Enderrock, Heliogàbal, Razzmatazz, Pony Bravo, Za!, Mishima, Miquel Cabal