El nou gir sonor de Kòdul

Estrenem el videoclip "Nits de carretera", que evidencia la nova aposta electrònica i reggae de la banda

| 12/04/2016 a les 10:00h

La banda del Pla de Bages fa un gir en el recorregut sonor i s'endinsa pel camí de l'electrònica i els ritmes jamaicans, assessorats pel productor Chalart58 (La Kinky Beat) en un nou EP que sortirà al maig. Titulat Sense mirar enrere (Propaganda pel Fet!), hi deixen clar que l'ska-rock que predicaven ja forma part d'una carretera secundària. Avui a Enderrock.cat n'estrenem un nou clip: "Nits de carretera".
Kòdul. Foto: Toni Llobet
 
El rock combatiu de Kòdul va deixar Empremta (autoeditat, 2011), però ja al segon àlbum, La nostra resposta (Propaganda pel Fet!, 2011), va començar a festejar amb l'electrònica. Tal com explica el DJ del grup, Oriol Puig, la nova sonoritat és fruit de l'experimentació: "Teníem ganes d'experimentar coses noves i també una mica de desmarcar-nos d'un estil que portàvem massa temps fent i ja estava molt explotat al nostre país". El títol no és en va, i és que les noves cançons s'aixopluguen sota el nom Sense mirar enrere

Per fer aquest salt endavant han tingut amb l'ajuda d'un mestre en la matèria, Chalart58, que els ha assessorat en la fusió cap als patrons del reggae. "Teníem clar que volíem fer aquest canvi cap a l'electrònica, però sobretot volíem buscar un so més jamaicà, una mica endinsant-nos en la cultura reggae. Vam veure que en Gerard Casajús era el nostre home, perquè havia estat al capdavant de grups com La Kinky Beat i controlava tant d'electrònica com de música reggae en tots els seus vessants, i per tant era qui millor ens podia guiar en aquest canvi, coproduint amb nosaltres totes les cançons", valora Puig.

Les noves cançons de Kòdul sortiran a la llum al mes de maig, i el grup prepara el directe en dues direccions, en format de banda i de sound system.

Això sí, tot i el cop de volant musical, el missatge de Kòdul es manté intacte. "Som un grup compromès amb la realitat, i denunciem i reivindiquem el que calgui", assegura el DJ. Una prova d'això és el videoclip que estrenem a Enderrock.cat, on fan referència a les persones migrants: 

Arxivat a: Enderrock, reggae, electrònica, videoclip, estrena, bages, kòdul, sense mirar enrere, nits de carretera