'Sold out' de Marina Rossell al Born de Cançons

Repassem l'agenda per a aquest cap de setmana

| 21/04/2016 a les 15:00h

Marina Rossell fa un repàs a la memòria històrica i penja el cartell d'entrades exhaurides com La Raíz per als seus dos concerts a Barcelona. La diada de Sant Jordi omple la ciutat comtal i la capital gironina de música. A més, Acció Cultural del País Valencià homenatja València a la plaça de bous. 
Marina Rossell. Foto: Xavier Mercadé

Cançons de resistència
(Satèlite K, 2015) naixia amb la voluntat de preservar la memòria d'aquelles dones que van ser clausurades i maltractades en camps de concentració. A ritme de "Bella Ciao" o "Lili Marleen" la penedesenca reivindica moments històrics clau per sensibilitzar la població i perquè allò no es torni a repetir mai més. Rossell actuarà aquest divendres al cicle Born de Cançons de Barcelona, i ja no queden entrades per assistir al concert.

Qui també ha penjat el cartell d'entrades exhaurides són els valencians La Raíz. El grup de Gandia aterrarà dijous i divendres a la sala Apolo de Barcelona per presentar les cançons d'Entre poetas y presos (Propaganda pel Fet!, 2016). 



Recta final de l'Strenes

El festival gironí s'acaba aquest cap de setmana amb un cartell potent: aquest divendres Sopa de Cabra presentarà Cercles (RGB Suports, 2015) a l'Auditori de Girona (entrades exhaurides), mentre que Pau Alabajos i Carlos Sadness completen la jornada musical. Per Sant Jordi Joan Isaac arribarà amb el seu repertori de cançó italiana i la cloenda de la quarta edició anirà a càrrec de Macaco.

Un Sant Jordi del tot musical
Amb motiu de la diada de Sant Jordi es poden trobar concerts a diversos punts del territori català. La música és una de les temàtiques de les novetats literàries d'enguany (aquí trobareu 14 llibres musicals) i també sonarà en directe. L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha organitzat una jornada carregada de música en viu i signatures de discos i llibres. A llarg del matí hi desfilaran grups com AnimalPau Alabajos o Judit Neddermann, entre altres. Després de dinar agafaran el relleu l'indie-folk de Joana Serrat, el jove Enric VerdaguerEls Catarres... Aquest només són una petita mostra dels concerts que tindran lloc a partir de les 11.30 h i fins al vespre.

Si ens traslladem a Girona, també s'hi organitzen concerts, a les 19.30 h a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba. Hi actuaran els veterans Celtas Cortos, amb més de trenta anys d'experiència fusionant la música celta amb el rock. La banda provinent de Valladolid compartirà escenari amb BlaumutTeràpia de Shock, que celebren la primera dècada de trajectòria.

Després de quinze anys, Acció Cultural del País Valencià tornarà aquest dissabte a la plaça de bous de València. L'associació vol reivindicar la llengua i la cultura amb una festa política i musical anomenada Homenatge a València. A partir de les 20 h, artistes com La Gossa Sorda, Aspencat, Pau Alabajos, Clara Andrés i sorpreses com Lluís Llach hi participaran. A més, hi haurà representacions de la cultura popular d’arreu dels Països Catalans amb castellers, trabucaires i muixerangues. 

Per a més informació podeu consultar el web d'agenda d'Enderrock.cat i EDR. 
Arxivat a: Enderrock, Marina Rossell, Sant Jordi, Barcelona, Girona, La Raíz