De la cançó d'autor al pop vuitanter

Estrenem el clip renovat i electrònic de "Welcome to My World" de Joan Sordé amb Minova

| 13/05/2016 a les 07:00h

Els barcelonins Minova estan acostumats a remesclar temes d'artistes i DJ electrònics, però ara han investigat en el terreny de la cançó d'autor amb un tema de Joan Sordé reconvertit al dreampop vuitanter que tant els agrada. A Enderrock.cat podeu veure en exclusiva el clip de "Welcome to my World".

Minova. Foto: Arxiu del grup

El camí de Sant Jaume que va fer Joan Sordé va desembocar en el seu primer disc com a cantautor, Reinventándome (La Cupula Music, 2014). Després de conèixer el dreampop vuitanter de Minova, el barceloní els va donar una de les seves cançons perquè la portessin al seu terreny: "Els vaig donar una única consigna: feu el que us doni la gana, a veure què surt. Minova fan electrònica amb ànima, i m'agrada molt, no sóc de tancar-me a estils ni sóc un cantautor estàndard", explica.
 
Per a Minova aquest treball va ser un repte, perquè estan acostumats a treballar amb artistes amants de l'electrònica, mentre que el cantautor sembla que s'allunya d'aquesta característica. Això els va suposar treballar d'una manera molt diferent a la que estan acostumats: "Agafar un tema acústic com el 'Welcome to my World' i fer-li la volta ha estat molt divertit i alhora didàctic. Creiem que aquesta remescla és només la punta de l'iceberg dels nostres projectes musicals amb en Joan Sordé", afirmen. Amb això coincideixen des de les dues bandes, ja que Sordé afirma que tot i que amb aquest tema tanqui una etapa, "definitivament serà un punt de partida per a un futur treball en què Minova d'una manera o altra hi seran segur".

Encara que Minova i Joan Sordé semblen venir de mons diferents, la veritat és que tenen més en comú del que sembla. Comparteixen gustos de grups com Simple Minds, Coldplay, M83 o Tears For Fears, però especialment comparteixen la debilitat per la música dels vuitanta. Això els ha permès trobar el so de la remescla barrejant sintetitzadors i caixes de ritmes amb guitarres del tema original.

La passió pels anys vuitanta també és veu reflectida en l'estètica del videoclip. Minova comenten: "Vam voler vestir el tema de neons i estètica vuitantera i sobretot inspirats en les pel·lícules sci-fi de final dels setanta. Vam explicar la idea a l'autor i de seguida ens vam posar en marxa per gravar-nos amb el croma al darrere i els nostres instruments retro". 

Aquí podeu escoltar la cançó original, i a continuació el videoclip de la nova versió amb Minova:

Arxivat a: Enderrock