Jazz amb les Medes de fons

Scofield, Mehldau i Guiliana, junts al III Jazz Festival l'Estartit

| 03/06/2016 a les 15:00h

S'ha presentat una nova edició, la tercera, del Jazz Festival l'Estartit. Seran cinc concerts –dos de dobles– repartits entre el 15 de juliol i el 13 d'agost en un escenari amb un encant especial: la plaça de la Llevantina, amb el mar de fons. I atenció! Hi actuaran John Scofield, Brad Mehldau i Mark Guiliana en trio.   
John Scofield, Brad Mehldau i Marc Guiliana

Al guitarrista John Scofield, el pianista Brad Mehldau i el bateria Mark Guiliana se'ls pot ben bé considerar figures emblemàtiques del jazz dels anys vuitanta, noranta i dos mil respectivament. Al festival de l'Estartit, el 16 de juliol, actuaran com a trio, en el marc de la gira que els du per Europa i en la seva única visita a Catalunya.

Un dia abans, el 15 de juliol, el festival s'obrirà en clau de soul europeu de la mà del cantant Myles Sanko, que repassarà els seus èxits i avançarà també part del repertori del seu proper disc, que ha de sortir al setembre. I una altra veu de gran potencial i futur, la de la cantant Cécile McLorin, serà protagonista el 23 de juliol en un concert en què la guanyadora del premi Grammy 2016 al millor disc de jazz vocal per For one to Love cantarà acompanyada del trio del pianista Aaron Diehl.

El cartell d'aquest festival que té voluntat de créixer i de vincular cada cop més el paisatge de l'Estartit amb la música del jazz es completa amb dues nits de doble concert. El 6 d'agost el saxofonista Gabriel Amargant presentarà amb el seu quintet el disc And Now for Something Completely Different (Fresh Sound, 2015, Premi Enderrock de la Crítica al Millor Disc de Jazz de l'Any), i la segona part anirà a càrrec del pianista valencià Albert Sanz, l'il·lustre bateria nord-americà Al Foster i el contrabaixista navarrès Javier Colina, que recrearan junts un disc sensacional editat ja fa uns anys, O que será (Contrabaix/Karonte, 2012), on versionaven lliurement el repertori de Chico Buarque, Antonio Carlos Jobim i Duke Ellington, entre altres.

Finalment, el 13 d'agost hi haurà un altre programa doble que farà conviure valors catalans i internacionals. Joan Chamorro presentarà un dels nous valors del planter de la Sant Andreu Jazz Band, el trompetista Joan Mar Sauqué, que té a més l'interès afegit d'haver sigut alumne de l'escola municipal de música de Torroella de Montgrí. I a continuació, el saxofonista James Carter i el seu trio completat amb Gerard Gibbs (hammond) i Alex White (bateria) clouran el festival amb temes propis i estàndards.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Estartit, Jazz