Les estrenes de la Fira Mediterrània

Nous espectacles a la 19a edició: Aspencat amb orquestra, Carles Belda i Sanjosex, Coetus i Carles Dénia...

| 10/06/2016 a les 14:59h

Ja s'han anunciat els primers confirmats de la dinovena edició de la Fira Mediterrània, centrada en la cultura popular i les músiques del món. Les primeres confirmacions són estrenes absolutes: Aspencat amb l'Orquestra Camerata Bacasis, Càntut de Sanjosex i Carles Belda, Coetus amb Carles Dénia i els acordionistes Kepa Junkera i Chango Spasiuk.

Aspencat amb orquestra. Foto: Pere Sala

L'espectacle inaugural de la Fira Mediterrània estrenarà de manera mundial la unió dos dels millors acordionistes del panorama actual: el basc Kepa Junkera i l'argentí Chango Spasiuk presentaran l'espectacle Mar de fuelles, coproduït per la Fira. El projecte uneix la tradició trikitixa d'Euskadi i el chamamé de l'Amèrica del Sud.  

La dinovena edició portarà el que han batejat com a "matrimonis sorprenents", és a dir, creacions d'allò més creatives entre músics i gèneres diversos: La fusió combativa dels valencians Aspencat en la seva versió més acústica al costat de l'orquestra de corda Camerata Bacasis; la multitudinària formació de percussió Coetus amb el cantaor Carles Dénia presentant un repertori conjunt que també es materialitzarà en un futur disc, i per la seva banda, els guanyadors del Premi Teresa Rebull, Carles Belda i Sanjosex, que donaran a conèixer el projecte guardonat Càntut, una mirada contemporània a les cançons que cantaven els nostres avis. 

Mayte Martín tornarà a la Fira i enguany hi presentarà A flamenco por testigo, acompanyada per una banda de músics on destaca el guitarrista Pau Figueres. La cantant d'Albacete Rozalén presentarà nou disc a Manresa, mentre que la formació balcànica Fanfare Ciocarlia celebrarà vint anys. 

A la Fira la música tindrà sinergies amb altres disciplines artístiques. És el cas del primer projecte escènic d'Enric Montefusco (excantant de Standstill): Tata mala. El músic fusionarà l'avantguarda amb la cultura popular en un nou col·lectiu inèdit i inusual: el grup de teatre-dansa Los Corderos i l'actriu i ballarina Sònia Gòmez i els Falcons de Barcelona, entre d'altres. 
Arxivat a: Enderrock, sanjosex, octubre, fira mediterrània, belda, manresa, aspencat