Els grans èxits de Roger Puig

Estrenem una nova cançó del projecte en solitari del guitarrista d'Els Nens Eutròfics

| 20/06/2016 a les 12:00h

Ja fa temps que el guitarrista Roger Puig (Els Nens Eutròfics) escriu cançons pop, en un imaginari de contrastos conceptuals. Dos anys a l'estudi a foc lent culminaran al setembre amb el seu primer disc en solitari, Pícnic al búnquer (La Casa Calba). Aquest dimarts 21 de juny iniciarà una campanya de micromecenatge per costejar l'àlbum, i a Enderrock.cat presenta una de les cançons: "El dia qualsevol".

Roger Puig. Foto: Alba Pujol


Sovint els grups de música publiquen un recopilatori amb els seus grans èxits quan tenen una trajectòria dilatada. En el cas de Roger Puig ha estat al revés. Des de fa molts anys el guitarrista d'Els Nens Eutròfics cultiva un projecte d'autor en solitari, i alguna vegada fins i tot l'ha defensat des dels escenaris. Ara ha trobat el moment adequat per aplegar-les en el seu debut discogràfic. Editat per La Casa Calba, sortirà a la venda al setembre i es titularà Pícnic al búnquer: "De les cançons que tenia n'he fet una selecció, i podríem dir que és un 'grans èxits' meus", valora. 



Les 12 cançons transiten pel pop amb un títol que juga al contrast, com passa a la resta de cançons. "No hi ha un motiu clar, de vegades les combinacions de paraules te les trobes. La idea de contrast entre conceptes o imatges que et puguin suggerir m'interessa; contrastos que no són evidents, que et descol·loquen. Com en el cas del títol, no és tan una imatge potent sinó suggerent. Un pícnic és més aviat una cosa lúdica i festiva i un búnquer té connotacions bèl·liques. Al final és comèdia i tragèdia, contrastos." 

A Enderrock.cat podeu escoltar en exclusiva "El dia qualsevol", cançó inclosa al disc on col·laboren a les veus Roger Mas i Nico Roig. Enregistrat al Teatre de Cal Eril i produït per Joan Pons (El Petit de Cal Eril), a l'àlbum també hi ha col·laborat el Quartet Brossa.

El disc sortirà a la venda al setembre, i per fer-ho possible dimarts 21 de juny engegarà un Verkami amb recompenses ben originals, com ara un concert al búnquer antiaeri del Carmel.

Fa unes setmanes Roger Puig va avançar un altre tema, "Cançó inútil", un repàs dels "vestigis de l'evolució" des del dit petit del peu fins als queixals del seny. 

Arxivat a: Enderrock, pop, roger puig, els nens eutròfics, pícnic al búnquer, la casa calba, verkami