Ramon Mirabet i La Soul Machine a Begur

La 39a edició del festival de música del municipi empordanès tindrà lloc del 29 de juliol al 19 d'agost

| 19/07/2016 a les 07:00h

Jazz, música clàssica, pop i flamenc són els gèneres predominants de la 39a edició del Festival de Begur, un cartell per a tots els gustos amb La Soul Machine, Ramon Mirabet, un tribut a Amy Winehouse i un concert de piano coincidint amb el centenari de la mort d'Enric Granados.


Ramon Mirabet. Foto: Xavier Mercadé


El toc d'inici de la 39a edició serà innovador, i és que el festival s'inaugurarà amb la primera baixada del Castell de Begur –fins a l'església del municipi– a ritme de música negra amb La Soul Machine (29 de juliol), i cap al tard pujaran a l'escenari per presentar les cançons del seu darrer disc, Terra negra (RGB Suports, 2015), i la cançó de l'estiu "Fes-te l'estiu". 

The Gramophone Allstars i el vocalista britànic Zalon homenatjaran la desapareguda Amy Winehouse (5 d'agost), mentre que Mayte Martín cantarà cançons populars del flamenc clàssic (7 d'agost). El duet pianista Carles & Sofia interpretarà Goyescas d'Enric Granados, coincidint amb el centenari de la seva mort (12 d'agost), i un altre duet, format per Neus Mar i Emilio Sánchez, interpretarà música tradicional catalana de fa dues generacions (17 d'agost). 

El festival s'obrirà i tancarà amb dues formacions protagonistes de l'estiu. L'encarregat de cloure la 39a edició serà Ramon Mirabet. Acompanyat de la seva banda habitual, presentarà el segon disc, Home Is Where the Heart Is (Warner, 2016), i no hi faltarà "Those Little Things", cançó de l'estiu d'Estrella Damm.

A banda dels tres escenaris habituals del festival –el nucli antic d'Esclanyà, el Castell de Begur i el pati de les Escoles Velles–, enguany s'incorporarà un nou espai: el Mas Pinc, que va ser la casa de la bailaora flamenca Carmen Amaya. És per això que la música escollida per al nou escenari serà la de Mayte Martín.

Arxivat a: Enderrock, festival, festivals, jazz, música clàssica, pop, soul, Begur, flamenc