Temps de jazz

Gemma Abrié-Cordero Duo, Martin Leiton Trio i Marco Mezquida & Manel Fortià actuaran a L'Hora del Jazz

| 30/08/2016 a les 07:00h

Arriba la 26a edició de L'Hora del Jazz, el ja tradicional festival en homenatge al pianista català Tete Montoliu. Del 4 al 29 de setembre diversos artistes emergents del panorama jazzístic català actuaran a Barcelona, Bigues i Riells i Vilafranca del Penedès. 

Gemma Abrié. Foto: Xavier Vila

Des de fa 26 anys l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza el Festival L'Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu, que acosta els músics catalans del jazz actual als veïns de diverses ciutats. Gran part de la programació és diürna i gratuïta, i tindrà lloc del 4 al 29 de setembre a Barcelona, Bigues i Riells i Vilafranca del Penedès. 

La plaça de la Vila de Gràcia serà un dels escenaris que acollirà l'edició d'enguany. Diumenge 4 de setembre al migdia actuaran el duet de contrabaixistes i cantants Abrié-Cordero Duo i també el grup de jazz manouche d'Albert Bello & Oriol Saña Quartet. Coincidint amb la Diada hi tocaran els revolucionaris Marco Mezquida & Manel Fortià, seguits de Xavier Dotras Trio. La setmana següent serà el torn de Martín Leiton Trio i Diana Palau & Joel Moreno Project, mentre que Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet i Néstor Giménez s'acomiadaran de la plaça el diumenge dia 25.

Bigues i Riells també rebrà un dels concerts gratuïts del festival: serà el dia 25 al Castell de Montbui per part de Clara Sallago Quintet, que presentarà el seu últim disc, Cantos de Hidra (Temps Record, 2015). 

Pel que fa la programació nocturna, hi haurà un concert a l'Auditori del Viniseum de Vilafranca del Penedès el 17 de setembre, de la mà de l'Ignasi Terraza Trio, i un altre el dia 29 al Cafè del Conservatori del Liceu per part de Gonzalo del Val Trio
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, barcelona, tete montoliu, Jazz