Barcelona fa espai a Bach

El Bachcelona se celebrarà del 20 al 27 de juliol

| 20/07/2014 a les 13:41h

El festival, pensat amb la idea de divulgar la música de Johann Sebastian Bach a la capital catalana, arriba amb una programació imaginativa i oberta a nous formats.
Ton Koopman

L'aposta del Bachcelona hi torna, i no només s'ha consolidat, sinó que ha crescut: l'edició d'enguany dobla la programació i fa un significatiu pas cap a la internacionalització de l'esdeveniment. Entre tots els músics participants en aquesta segona edició, destaca poderosament la figura del clavecinista, organista i director d'orquestra Ton Koopman, que obrirà el cicle el 20 de juliol. L'holandès és considert un dels màxims referents en la interpretació de música del període barroc.
La programació depara moltes altres emocions: la violoncel·lista Clara Pouvreau, guanyadora del Festival Bach de Leipzig, l'organista valencià Juan de la Rubia, que va triomfar en la primera edició mostrant com de lluny es pot arribar aprofundint en la tradició improvisativa del barroc; el conjunt Le Tendre Amour, el llaütista alemany Andreas Martin, etc.
Si a aquests noms s'hi sumen espais com la Catedral de Barcelona, la basílica de Santa Maria del Mar o l'Església del Pi, l'encant d'aquesta iniciativa sembla assegurat.
Arxivat a: Barcelona Sound