Es presenta el Born de Cançons

La música arriba al Born Centre Cultural amb un nou cicle de música de mercat

| 16/12/2014 a les 18:42h

El Born Centre Cultural es convertirà a partir del gener en una plataforma per a la difusió de cançons amb denominació d'origen on l'experiència musical estarà acompanyada del millor de la cultura vitinícola en el que promet ser una autèntica expressió del territori. El nou cicle pretén arrelar una programació mensual a l'antic mercat barceloní amb la direcció artística del Grup Enderrock. 
Joana Serrat Foto: Alicia Aguilera

La nova escena del jazz i el pop d'autor en català, en constant revolució creativa gràcies a una generació que puja plena d'idees, ha trobat a Barcelona un espai musical permanent disposat a fer-li d'altaveu.

Gener acústic
Els concerts tindran lloc cada dijous, i uns Lax'n'Busto reinventats en format semiacústic seran els encarregats d'engegar el cicle el 15 de gener. Celebraran 28 anys de trajectòria fent una repassada als seus grans èxits i a les seves cançons més ben guardades. Dos espectacles poètics completaran el mes: el primer tindrà com a protagonista el saxo alt i soprano de Roger Martínez , mentre que el segon serà el recital Terra i Cultura, impulsat per Lluís Llach i amb Judit Neddermann Toni Xuclà i Gemma Humet presentant els poemes musicats del premi Miquel Martí i Pol.

Febrer d'arrel
El folk mediterrani de Projecte Mut , vingut directament de terres eivissenques, es podrà escoltar a la ciutat comtal el 5 de febrer, data en què Joan Barbé i David Serra presentaran el seu nou treball,  Idò (LBam Records, 2014). El Pont d'Arcalís , per la seva part, oferirà un repertori de cançons tradicionals andorranes, també en clau de folk. La jove promesa del jazz català Eva Fernández actuarà acompanyada d'un bon grapat de músics reconeguts.



Març d'autor
Joan Colomo
engega una gira en solitari amb motiu de la sortida de l'EP  El tennis del futur , i d'aquesta sèrie de concerts formarà part del sorprenent l'espectacle que tindrà lloc el 12 de març al Born. Les cançons tel·lúriques (K. Industria Cultural, 2008) i potser alguna sorpresa més de Roger Mas passaran pel centre el 19 març, mentre que els dinàmics Threejay Trio refrescaran l'ambient amb un toc jazzístic el 27 d'aquest mes.

Abril, km 0
Intimista i personal es presenta el jove cantaor català Pere Martínez , que va sorprendre amb la seva participació del concert que culminava l'Any Espriu, on va retre el seu particular homenatge al poema "Pell de brau". L'incansable Tomeu Penya aposta per les històries quotidianes a Arruix! (Blau, 2014), la seva darrera creació, tot i que el seu concert al Born promet ser de tot menys rutinari. El  Festival (BankRobber, 2014) de Sanjosex també hi serà present.



Maig de pop

El toc americà vindrà de la mà de la vigatana Joana Serrat , que oferirà un concert el 8 maig amb la promesa d'enregistrar un nou disc l'estiu del 2015, després de les meravelloses crítiques rebudes per Dear Great Canyon (El Segell del Primavera, 2015). El particular i eclèctic discurs de Clara Sallago i les versions de David Carabén ( Mishima ) mostraran el millor dels músics de la casa.

Juny d'estiu

I amb l'estiu a tocar, els valencians Aspencat abaixaran els decibels amb una repassada acústica dels millors temes de la seva discografia. També tornarà a l'essència de les seves cançons Joan Dausà , que s'enfrontarà al públic amb l'única companyia d'un piano. El guitarrista Yeray Hernández i la seva aproximació a les composicions dels grans autors brasilers del segle XX tancaran el 19 de juny aquesta primera meitat del 2015.

Arxivat a: Barcelona Sound