Ja arriba el Nadal al País Valencià

Estrenem la cançó "Nadala de Callosa" del nou disc de Pep Gimeno 'Botifarra'

| 06/12/2014 a les 08:58h
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Botifarra, nadal
El carismàtic cantaor Pep Gimeno 'Botifarra' dóna vida a una nova remesa de nadales populars del País Valencià, 12 cançons que recorren el territori sota el títol Ja ve Nadal (Bureo Músiques, 2014). A Enderrock.cat avancem en exclusiva "Nadala de Callosa".


Pep Gimeno Foto: Xavier Mercadé

Pep Gimeno 'Botifarra'
és tot un referent de la cançó d'arrel tradicional al País Valencià i també al conjunt dels Països Catalans. Com a investigador incombustible del patrimoni cultural ha rescatat de l'oblit nombroses havaneres, romanços, albaes, malaguenyes i ara també nadales. L'any passat per aquestes dates, el de Xàtiva ja va teixir un espectacle dedicat al cançoner de Nadal i partir d'allà va reunir les bases per a un nou disc que sortirà a la venda la setmana que ve. A Enderrock.cat estrenem "Nadala de Callosa", la segona cançó inclosa a Ja ve Nadal (Bureo Músiques, 2014). Segons el musicòleg Josep Vicent Frechina, el nou treball de Pep Gimeno 'Botifarra' representa una "obligada referència en la darrera repopularització del cançoner tradicional valencià", un trajecte musical que fa carretera pel País Valencià i que amb cada nadala fa parada a un poble diferent, com ara Vilallonga, Genovès, Algemesí, Bocairent o Moixent. 

L'estil arrelat i l'autencitat de l'artista porta una bona colla de músics: Xus Belda, Pere Ródenas, Néstor Mont, Emili Vera, Paco Lucas, Merxe Martínez i Ahmed Touzani. A més, en un parell de cançons hi col·labora la Unió Musical Santa Cecília de Canals

Ja ve Nadal en directe
La presentació oficial del disc serà a l'auditori de Canals, a la comarca de la Costera, el proper 21 de desembre. Dos dies més tard, el Nadal arribarà a Xàtiva, on el cantaor actuarà juntament amb la Banda Juvenil de la Música Nova. Les altres dates confirmades són: 26 de desembre a l'Olliera (la Vall d'Albaida) i 6 de gener al Teatre Micalet de València.