Set Sols i Set Llunes

Tavernes de la Valldigna acollirà una nova edició del 7 Sóis 7 Luas

| 22/07/2015 a les 07:00h

El festival de caire internacional 7 Sóis 7 Luas torna a la comarca de la Safor. Serà la 19a edició que se celebra a Tavernes de la Valldigna consecutivament. El festival, que va tenir una presentació el passat 8 de juliol, tindrà lloc del 10 al 15 d'agost amb diversos concerts i activitats paral·leles. 
Eugenio Bennato

El festival 7 Sóis 7 Luas va néixer el 1993 a la localitat portuguesa d'Alentejo a partir de la voluntat d'un grup d'italians establerts allà i amb l'apadrinament de l'escriptor José Saramago. Des d'aleshores el festival dirigit per Marco Abbondanza s'ha anat extenent i obrint seus en altres països, una xarxa de 30 ciutats en 14 països, però sempre buscant localitzacions allunyades dels grans centres. El 1997 va desembarcar a la localitat valenciana de Tavernes de la Valldigna, que des d'aleshores celebra també el seu festival, i enguany a la dinovena edició. 

El passat 8 de juliol va tenir lloc la primera actuació del festival a càrrec del grup valencià Carraixet, que va servir com a presentació. De la resta de les actuacions destaca el concert que oferirà el dimecres 12 d'agost el napolità Eugenio Bennato amb el seu projecte Taranta Power, un moviment que va néixer amb la intenció de reformular aquest estil musical del sud d'Itàlia per donar-li nova visibilitat internacional. La resta dels dies es completen amb les actuacions del cantautor tavernenc de músiques populars valencianes Quim Sanç i del grup portuguès Pé Na Terra i la seva renovació de les músiques tradicionals portugueses. 

També serà destacada l'actuació del projecte internacional Vibra-Sois Orquestra, amb la veu de Carles Dénia al capdavant i amb altres músics de Croàcia, Portugal, Itàlia i França que mesclen les músiques de cada territori per crear un espectacle molt peculiar. El divendres 14 serà el torn de Manecas Costa: el músic de Guinea-Bissau portarà la sofisticació del gumbe, la música del seu país, fins a Tavernes. Tancarà el festival l'actuació del grup de balls populars local La Vall de Tavernes
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tavernes de la Valldigna, 7 sóis 7 luas