Saudade a la Terra Ferma

El IV Festival Interfado de Lleida, fins al 18 d'octubre

| 14/10/2015 a les 07:00h

Fins al diumenge 18 d'octubre diversos espais de Lleida acullen la quarta edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya. Tres concerts, una exposició fotogràfica i una projecció de cinema formen el cartell d'aquest esdeveniment especialitzat en un dels gèneres musicals portuaris més universals.
Caetano Veloso, en una escena del film de Carlos Saura 'Fados'

La inauguració dimarts de l'exposició fotogràfica "Nenhures", que es pot visitar fins diumenge al Cafè del Teatre, va suposar el tret de sortida del festival. Amb imatges de la periodista Lele Sorribas, aquesta mostra reflexiona sobre el buit com a detonant de la inspiració i la melancolia. És a dir, sobre un dels leitmotivs principals del fado. De les imatges als sabors, l'Interfado va més enllà de la música: com en edicions anteriors, el cuiner Antoni Rúbies oferirà un curs de cuina portuguesa a la sala Sunka el dimecres 14 d'octubre a la tarda.

Cine i música
 
Hi haurà també cinema amb la projecció del film Fados (2007), del director Carlos Saura, el dijous 15 d'octubre a la tarda a l'Espai Orfeó. El crític i director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, Juan Ferrer, presentarà i comentarà la pel·lícula.

Amb el cap de setmana arribarà la música. El primer concert, divendres 15 al Cafè del Teatre, serà el de Cordeone, formació francoportuguesa que agermana fado i jazz manouche. El grup gallec Clave de Fado prendrà el relleu, l'endemà al mateix escenari. I el festival es clourà diumenge a l'Espai Orfeó amb el concert Univerfado, a càrrec de la fadista lleidatana Carolina Blàvia –coordinadora del festival–, el pianista Pancho Marrodán i la violinista Mariona Montagut.

El festival Interfado està organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà i la Paeria de Lleida.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Orfeó Lleidatà, Lleida, fado, Interfado