Estrena

Zoo canta a la perifèria de la història

Estrenem la cançó "Ventiladors", nou tema del col·lectiu de Gandia

El seu segon disc 'Raval' es podrà escoltar sencer a partir de demà

Mishima, Els Amics de les Arts, Blaumut i Zoo a l’Strenes

| 23/03/2017 a les 07:00h

Zoo
Zoo | Xepo W.S.
Les tempestes del sud estan de tornada. Zoo va posar de cap per avall el panorama musical valencià amb el seu debut el 2014, i enguany la banda, que es definia a l'inici com un col·lectiu musical obert format per membres de La Raíz, La Gossa Sorda o Aspencat, es consolida amb un so de grup en el sentit més clàssic de la paraula. Si al primer disc el pes del procés creatiu va recaure quasi tot sobre el cantant Toni Sánchez 'Panxo', a la nova entrega guanya protagonisme el guitarrista Arnau Jiménez com a l'altra meitat creadora dels nous 11 temes que estan a punt de veure la llum.
 
La banda estrena demà divendres 24 de març el nou disc Raval (Propaganda pel Fet!, 2017), una paraula suggerent que es refereix al Raval de la història, la perifèria que acull "la gent desfavorida, els marginats, els leprosos i les prostitutes, però que alhora és un lloc on s'han desenvolupat expressions artístiques molt interessants", explica 'Panxo'.



En concret, el barri del Raval de Gandia, ara convertit en el barri de moda de la ciutat, suposa un contrast entre la tradició i el més modern. I la paraula també amaga un sentit autobiogràfic per a Zoo: "L'Arnau té un vincle personal amb el Raval, ja que de xicotet es va criar en una casa comunal entre molts amics que es deia així", diu el músic.
 
A Enderrock.cat avancem el tema "Ventiladors", "una cançó molt especial per a mi, l'última que vam fer del disc", comenta 'Panxo'. Amb l'àlbum quasi enllestit, la banda va decidir afegir un tema més ballable i menys polític i el va enregistrar en només dos dies. "Al primer disc teníem 'Vull', que parla tota l'estona del que nosaltres volem. 'Ventiladors' és un tema molt raper i vacilón, on posem el contrapunt parlant del que volen ells i ens queixem del que se'ns exigeix als músics: aquests nivells de coherència i puresa ideològica, com si fóssim grans revolucionaris. Estem farts dels guardians de les essències."
 
"Volien merda i tenen Raval", diu la cançó. El segon disc està a punt, i Zoo avisa que no és flor d'un dia.
Especial: Strenes
Arxivat a: Enderrock, raval, zoo, estrena, Gandia, festival strenes, ventiladors

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.