Estrena

Ramon Mirabet, entre dos tòtems de la poesia i la pintura

Estrenem “Salvador Dalí”, l’aportació del músic sitgetà al disc d’homenatge al poeta Josep Palau i Fabre

Aquest any se celebren 100 anys del naixement del poeta que va morir el 2008

Musicant Josep Palau i Fabre

| 11/04/2017 a les 15:00h

Ramon Mirabet és un dels artistes actuals convidats a formar part del disc d'homenatge a Palau i Fabre
Ramon Mirabet és un dels artistes actuals convidats a formar part del disc d'homenatge a Palau i Fabre | Xavi Mercadé
Josep Palau i Fabre és un dels poetes més populars i, per tant, més musicats de la llengua catalana. Per celebrar el centenari del seu naixement, el segell Picap ha decidit aglutinar les cançons sorgides dels seus poemes més conegudes i també demanar a artistes de l’actualitat que adaptin els versos de Palau i Fabre a la seva música.

Un d’aquests músics que s’han unit a l’aventura des de fa poc és Ramon Mirabet, que s’ha atrevit a posar la veu al poema “Salvador Dalí”. En el seu dia aquesta peça va captivar Sagarra o Foix, tot i que aquest segon va intentar que Palau i Fabre rectifiqués l’expressió “coit” per “fer l’amor”. Ara Mirabet ressuscita aquests versos amb un punt melancòlic, d’enyorança pel pintor de Cadaqués.



En aquest àlbum, que es titularà Palau i Fabre (Doneu-me un cor més petit, que aquest que tinc no se m’omple), hi col·laboren Toni Xuclà amb Gemma Humet, Menaix a Truà i Gerard de Pablo (líder de Pantaleó), entre altres. El recull de poemes musicats durant les últimes dècades el formen noms com Ramon Muntaner, Maria del Mar Bonet, Enric Hernàez, Toti Soler, Ignasi Roda, Guillermina Motta, Celdoni Fonoll o Hèctor Vila

Palau i Fabre va néixer l’abril del 1917 i va morir el 2008. Justament cent anys després, el 21 d’abril per ser exactes, es publica aquest disc en el qual també han participat Daniel Sesé, en l’apartat gràfic, i el periodista d’Enderrock Joaquim Vilarnau, que ha escrit una introducció al poeta i a les cançons que s’inclou a l’àlbum. 
Arxivat a: Enderrock, Ramon Mirabet, Josep Palau i Fabre, poesia, estrena, centenari

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.