FESTIVALS

L'Amèrica Llatina, protagonista del Pirineos Sur

El 14 de juliol Diego El Cigala obrirà la 26a edició

Franco Battiato, Bozo Vréco, Youssou N'Dour, Residente, Kase.O o Crystal Fighters també actuaran al festival d'Osca

| 21/04/2017 a les 20:00h

Diego El Cigala
Diego El Cigala | Arxiu Pirineos Sur
Superat el quart de segle, el festival Pirineos Sur es consolida amb una de les programacions més potents fins a la data. L'any 92 el festival va néixer a Sallent de Gállego -municipi aragonès de la província d'Osca- com "una finestra a les músiques d'arrel desconegudes aleshores" ha recordat el director del festival Lluís Lles en la presentació oficial a Barcelona aquest divendres.

Sota el lema 'Y la nave va', prenent el nom d'una pel·lícula de F. Fellini, la XXVI edició se celebrarà al llarg de 17 dies consecutius, del 14 al 30 de juliol, i acollirà 38 concerts, 24 films, 10 actuacions d'arts escèniques, a més d'exposicions, tallers i cercaviles.

La cita aragonesa ja havia confirmat a l'escenari principal flotant -amb el llac de Lanuza de fons- Crystal Fighters, Kase.O, Youssou N'Dour, Franco Battiato i Residente. L'encarregat d'inaugurar la nova edició serà Diego El Cigala juntament amb un homenatge flamenc a Leonard Cohen



Pirineos Sur es vertebra a través de tres eixos musicals: una setmana monogràfica batejada enguany com a 'Amanecer latino' -dedicada a la música d'Amèrica Llatina-, una nit especial 'Viva London!' amb totes les sonoritats de la capital britànica i un cicle de tarda de música més tranquil·la, anomenat Color Café.

L'escena llatina és més mestissa que mai i al llarg de set dies Pirineos Sur rebrà representants de tota mena d'estils. A banda dels caps de cartell ja citats hi actuaran Mateo Kingman, Orkestra Mendoza, Kumbia Queers, Ifé, i Ilé.

El festival també comptarà amb el bosni Bozo Vréco, els egipcis Rozzma, Throes & The Shine, els russos Oligarkh, Golden Dawn Arkestra i els angolencs Toto St. i Elenco da Paz.



En la nit més llarga quatre formacions de Londres faran vibrar l'Amfiteatre de Lanuza: Crystal Fighters, Family Atlantica, United Vibrations i Elijah & Skilliam.

Pel que fa al cicle Color Café, comptarà amb una tríada de dones: la xilena Pascuala Ilabaca que presentarà el seu últim disc i homenatjarà a Violeta Parra; l'estoniana Maarka Nuut i el duet argentí capitanejat per Diana Baroni.

Les entrades pel festival oscil·len entre els 18 i 22 euros dels concerts a l'Auditori Natural de Lanuza i 5 euros per a les actuacions del cicle Color Cafè. La resta de programació és gratuïta.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, pirineos sur, diego el cigala, festivals, osca, Amèrica Llatina

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.