Efemèrides

Brams estrena el primer disc a Berga

Fa 25 anys que van presentar el primer disc a la seva ciutat

Al concert també hi va actuar Matamala

| 25/04/2017 a les 00:01h

Brams
Brams | Xavier Mercadé
Liderats per Francesc Ribera ‘Titot’ i amb una primera etiqueta que definia el seu estil com a rock prepirinenc, Brams va presentar avui fa 25 anys el seu primer disc, Amb el rock a la faixa (Àudio-Visuals de Sarrià), al pavelló poliesportiu de la seva ciutat. En aquest concert els va acompanyar una altra banda de la mateixa escuderia, Matamala, que també arribava amb un disc de debut, homònim.

Diuen les cròniques de l’època que l’aparició del disc de Brams va ser un esdeveniment notable a Berga i que el grup en va arribar a vendre més de 800 còpies en un sol dia. "L'esperit del naixement de Brams és el de desestabilitzar-ho tot, estripar tot el que es pugui i trepitjar molts ulls de poll", explicava en aquella època Titot.

Amb el rock a la faixa era un disc amb deu cançons on el grup posava la base programàtica del que serien les seves lletres: apologia de l’alcohol i les drogues, lluita social i nacional, crítica al poder i bon humor en general. Musicalment, el grup encara no havia trobat la identitat que el definiria i s’endinsava pels camins del rock dur.

Una de les peces del disc era “El president”, amb una lletra que glossava la figura del president de la Generalitat de Catalunya del moment i la relacionava amb la màxima rocanrolera 'sexe, drogues i rock’n’roll'. “Tothom ens recomanava que no gravéssim la cançó perquè ens cauria una pluja de querelles. Però Jordi Pujol ha fet orelles sordes i, tot i que no m'ho crec, diuen que li ha fet gràcia”, revelava el líder i lletrista del grup abans d’una actuació a Banyoles el setembre d’aquell mateix any.

Formaven part d’aquella primera formació de Brams Francesc Ribera ‘Titot’ (veu), Toni Romero (guitarra), August Gendrau (guitarra), Francesc Xavier Martínez 'Txu' (baix), Txema Gómez (bateria), Jordi Castilla (teclats) i Sílvia Cardona (cors). A més, Sergi Valero va intervenir en la composició de diverses cançons.

 
Arxivat a: Enderrock, Berga, Titot, Brams

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.