Efemèride

La Salseta del Poble Sec, 40 anys

Aquesta nit tocaran al concert d'aniversari del Teatre Lliure

| 17/06/2017 a les 10:00h

La Salseta del Poble Sec en els seus inicis
La Salseta del Poble Sec en els seus inicis | Arxiu de Salvador Escribà
Un concert el divendres 27 de maig de 1977 en una festa-míting del PSUC durant la campanya electoral d'aquell any va ser l’origen de La Salseta del Poble Sec. El grup es va formar expressament per a l'ocasió amb músics joves que vivien al Poble Sec –alguns n’eren fills i altres hi tenien el pis d’estudiants–.

“Era una festa electoral de l’agrupació del PSUC del Poble Sec. No era un míting com els altres sinó tot un dia de festa. Vam muntar la banda per a aquella actuació en concret. Tots teníem certa experiència. Jo tenia una banda a Bell-lloc d’Urgell; ens dèiem Som... Indígenes. Era un moment en què hi havia molta feina perquè no hi havia tantes distraccions i cada setmana teníem ball en un poble o altre. Allà ja vam tocar els temes que després faríem amb la Salseta. Era una feina que ens ajudava a pagar-nos els estudis. La cosa va anar tan bé que ens vam animar a seguir, al costat de Roberto Vercher de Los Cheyenes i amb altres músics”, explica Salvador Escribà.

L'èxit va trucar a la porta i va aconseguir que el que havia de ser una actuació única i irrepetible es convertís en una formació estable que ara ha fet quatre dècades. La clau de l’èxit va ser una manera diferent de fer les coses: “Fins llavors el repertori de les orquestres era clàssic, i nosaltres vam saber atreure la gent més jove. Ara potser és més normal, però quan vam versionar 'Satisfaction' dels Stones no hi havia cap orquestra que fes aquest tipus de cançons. Vam trencar motllos, a més de fer nous arranjaments i harmonies alternatives dels clàssics del ball”.

Aquesta nit la Salseta actua a la festa d'aniversari del Teatre Lliure. L'espectacle, que estarà obert a tothom, es farà a la plaça de Margarida Xirgu. Es dona la circumstància curiosa que el concert tindrà lloc a pocs centenars de metres del primer escenari que va viure la música de la Salseta: el parvulari Forestier, òbviament al Poble Sec.

Contingut relacionat

Arxivat a: Enderrock, La Salseta del Poble Sec, Teatre Lliure, la salseta del poble sec

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.