ICAT

Carles Aledo (iCat): «Volem crear èxits musicals i ser la plataforma de llançament per a les bandes del país»

Entrevistem el coordinador d'iCat perquè ens expliqui amb quines novetats torna l'emissora a la FM

iCat torna amb un nou programa infantil, col·laboradors com Dani Nel·lo o Ruben Sierra de La Pegatina i nous espais especialitzats en diferents disciplines

El Desconcert d'iCat.cat a la sala Apolo

El món de la música celebra el retorn d'iCat a la FM

| 06/09/2017 a les 14:30h

Carles Aledo és el coordinador de continguts d'iCat
Carles Aledo és el coordinador de continguts d'iCat
Aprofitant que aquest dimecres ha tornat oficialment iCat a la FM, hem entrevistat el coordinador de continguts de l'emissora. Carles Aledo no pot estar més content del retorn de l'emissora, cinc anys després. Parlem amb ell sobre les novetats en la programació, la línia musical i les noves prestacions de web i app.

Explica'ns quines són les principals novetats de l'emissora. Quins programes s'hi estrenen, qui els presenta i de què parlaran. Hi trobem programes nous com Entre caixes, L'irradiador, Serioses, Memento, Casa Babylon, iCatMans, Jazz Watusi i Beats per minut.
Carles Aledo: En aquesta nova etapa fem una clara aposta pels continguts culturals al prime time amb el despertador Els experts, d'Albert Miralles i Roger Seró, ampliat a tres hores, amb l’equip reforçat i amb nous col·laboradors. I estrenem programes temàtics dedicats a les arts escèniques amb Pep Vila i Carme Canet (Entre caixes), al cinema amb Josep Maria Bunyol i Ferran Auberni (Memento), a les sèries amb Cristina Bordas i Sílvia Comet (Serioses) i a la literatura amb David Guzman (L’irradiador). I també espais musicals temàtics dedicats al folk i les músiques del món amb Quim Rutllant i Ester Plana (iCatMans), a l’electrònica amb Òscar Broc (Beats per minut), a la música mestissa amb Marc Isern i Ruben Sierra (Casa Babylon) i al jazz amb el saxofonista Dani Nel·lo (Jazz Watusi).
 
Més enllà dels grans festivals del país, quina serà la freqüència de transmissió de concerts en directe? Cada setmana n'hi haurà un com a mínim? 
C.A: Som l’única emissora del país que transmet concerts regularment, especialment dels principals festivals que es fan a Catalunya, com el Primavera Sound, el Sónar, el Cruïlla, el Vida... En aquesta nova etapa ho volem continuar potenciant. Els propers són el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa, però l’objectiu és ampliar-ho durant tota la temporada, tant concerts locals com internacionals, a través de l’acord que tenim amb la UER (Unió Europea de Radiodifusió). I també els que nosaltres organitzem periòdicament, els Concerts Delicatessen, on actuen artistes catalans i internacionals a l’Antiga Fàbrica Damm.
 
Com genereu la Selecció iCat? Quin percentatge d'artistes nacionals calculeu que hi sonen i quantes cançons teniu en arxiu?
C.A: La selecció musical es basa sobretot en la qualitat. El retorn a la FM també suposa un increment de la música cantada en català, que arribarà al 35 per cent, i de l’escena catalana en altres llengües. I la posem en valor al costat de la internacional. Volem crear èxits musicals i ser la plataforma de llançament per als grups i músics del país. A part de pop, rock i cantautors, que sonen habitualment a la selecció musical, hi incorporem nous estils com el rhythm'n'blues i el hip-hop. I tampoc ens oblidem dels clàssics.
 

La plantilla 2017 d'iCat. Foto: Arxiu ICat.cat


El cap de setmana també hi ha una petita franja horària dedicada al públic infantil. En què consisteix l'iCatKids?
C.A: Aquest és un dels reptes de la temporada: incorporar el públic preadolescent a la ràdio en un moment en què els més joves escolten música bàsicament a través de YouTube. iCatKids és un programa de ràdio musical per als caps de setmana, dirigit a un públic familiar i infantil: infants i joves d'entre 8 i 12 anys, aproximadament, i els seus pares.  Amb entrevistes, reportatges, agenda, blocs temàtics divulgatius i una selecció musical acurada, tot plegat amb la participació activa dels oients via xarxes socials. Tindrà una hora de durada els dissabtes i una altra hora els diumenges, de 9 a 10 del matí.
 
Com torna l'emissora a la FM respecte a la programació que va caure d'antena el 2012?
C.A: La programació torna clarament reforçada pel que fa als programes prescriptors, tant culturals com musicals especialitzats. Consolidem el programa despertador, que passa de una a tres hores; tenim un programa d'actualitat musical diari que no existia llavors, Independents, amb Josep Martín. La franja de programes culturals l'hem especialitzada per temes: cinema, arts escèniques, llibres, sèries, etcètera. També l'aposta dels caps de setmana amb el programa infantil de Guillamino i el de música de ball de Miqui Puig són incorporacions que el 2012 no hi eren, així com El celobert, que presenta el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, que crec que és un programa amb molt de recorregut a la FM.
 
Us queda pendent la incorporació d'alguna altra cara coneguda del món de la música que encara no s'hagi concretat? La programació actual és la definitiva o hi ha possibilitat d'alguna incorporació d'última hora?
C.A: Als músics que ja feien programa a iCat, com Lluís Gavaldà, Miqui Puig o Guillamino, hi hem incorporat el saxofonista Dani Nel·lo i el cantant i guitarrista de La Pegatina Ruben Sierra. En aquest moment no hi ha prevista cap nova incorporació, però entenem la graella d’iCat com una cosa viva i no descartem canvis durant la temporada.
 
C.A: Com seran el nou web i la nova app d'iCat? Quines noves funcionalitats tindran?
El nou web continua apostant per enriquir la informació de les cançons que estan sonant en aquell moment per l’emissora, amb la caràtula del disc i informació complementària. iCat posa el focus en el que la fa diferent de les altres emissores: grans prescriptors, i la possibilitat d’oferir experiències als oients que van més enllà de les ones i les pantalles. Pel que fa a l'app, en renovem totalment el disseny. Les noves funcionalitats permetran als usuaris registrar-se, escoltar en directe l’emissora, participar a les Experiències iCat, rebre notificacions i consumir a la carta tots els continguts generats, tant d’àudio com de vídeo.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Carles Aledo, iCat, radio, entrevista, icat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.