actualitat

Mor Jose Capel, cantant de Color Humano

El músic va ser un dels pioners de l'escena mestissa a Barcelona a la dècada dels 90

| 19/10/2017 a les 13:05h

Color Humano
Color Humano | Xavier Mercadé
Jose Capel, exmembre de la banda Color Humano i un dels seus fundadors, ha mort aquest dijous 19 d'octubre a causa d'una malaltia que ha estat patint els darrers mesos.

Nascuts en una casa okupa de París però establerts a Barcelona el 1995, Color Humano van representar l’essència de la música mestissa i de fusió. Liderats per José Capel, la seva alma mater, la banda va exportar la globalitat musical arreu d’Europa entre els anys 1995 i 2000, que els van ser de gran productivitat.

És així com van passar a formar part del grup de pioners del gènere del mestissatge a la capital catalana, compartint escena amb altres grups clàssics de l'època com Manu Chao o Sargento García i sent una de les bandes més respectades del moviment. Les seves lletres es feien ressò dels mals d'una època: la incomprensió, les injustícies, l'individualisme...

Amb tres discos publicats que mostraven la seva coctelera musical –Moskowa Libre (Tralla Records, 1995), Hambre de vida (Tralla Records, 1997) i Burundanga (Edel, 1999)–, l’any 2003 Capel va decidir dissoldre el grup i emprendre una carrera en solitari, traient el disc Otro mundo es posible (2008).

El 2009 Color Humano va anunciar que tornava a l’escena musical, després d'una llarga aturada, i va protagonitzar un retorn sonat amb l'àlbum Madibá (Kasba Music, 2010).
Arxivat a: Enderrock, Color Humano, Jose Capel

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.