estrena

Estrenem el clip de «Hoy», del darrer disc de Dinamo

El grup mallorquí on toca Joan Roca, antic baixista d'Antònia Font, explora els terrenys de l'ska més optimista

| 16/11/2017 a les 10:54h

Dinamo
Dinamo | Arxiu del grup
Dinamo fa temps que volta pels paratges de l'ska més festiu. Formats a Mallorca l'any 2004 amb la intenció d'unir sensibilitats d'arreu del món, el grup –que porta dos argentins, quatre mallorquins i un valencià entre les seves files– ha fet camí fins a expandir-se internacionalment. Enguany, després de fer gires a Mèxic, Los Angeles i el Japó, s'han tancat a l'estudi per enregistrar el seu cinquè àlbum, Ahora bajo y arreglo todo (Runaway Records, 2017). A Enderrock.cat n'estrenem el primer videoclip, de la cançó "Hoy".

Aquesta cinquena referència és la primera que la banda enregistra des de la incorporació de Joan Roca, exbaixista d'Antònia Font: "Des d'un parell d'anys abans d'acabar Antònia Font, jo ja tocava jazz amb un parell de membres de Dinamo. Em venia molt de gust tocar amb ells i m'ho vaig prendre com un repte; el que toquem respon a un registre i un concepte molt allunyats del pop".



Per a aquesta nova entrega, la banda es reinventa incorporant un trombó i un percussionista. "La nova proposta és molt més polivalent, rica, i s'obre a cúmbies i músiques més ballables que abans", explica. Ara, volen que la seva proposta –molt ben rebuda a l'Amèrica Llatina– arribi al públic català. "Barcelona és un gresol de cultura, aquí el mercat és molt ric culturalment i el mestissatge hi és molt ben rebut. Aquí tenim el nostre lloc."

"Hoy" és la cançó que obre el disc, i hi col·laboren Javi Vegas a les veus i també el músic japonès Tetsu Sukeyasu. El tema és una declaració d'intencions a l'optimisme predominant i la diversitat: "Tot i que nosaltres tenim una consciència social important, també necessitem que l'ésser humà sigui feliç. De vegades és important deixar de banda els problemes, pensar que avui és avui i rodejar-te de gent que et transmeti bones vibracions".
Arxivat a: Enderrock, estrena, Dinamo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.