CRÒNICA

Xavi Sarrià: «Ells tenen les armes, però nosaltres tenim la dignitat»

Crònica del concert de presentació del disc 'Amb l'esperança entre les dents' del músic valencià a la sala Apolo de Barcelona

| 16/11/2017 a les 11:51h

Xavi Sarrià
Xavi Sarrià | Michal Novak
Moltes de les reivindicacions que aplegaven desenes de persones als concerts d'Obrint Pas han anat guanyant militants exponencialment els darrers anys. Avui, aquelles proclames que es feien en circuits alternatius i reduïts (que amb els anys de trajectòria de la banda valenciana ja van anar creixent) formen part d'una mobilització social permanent i massiva a Catalunya. Així doncs, enmig d'un moment històric imponent, el concert d'ahir de Xavi Sarrià on presentava el seu projecte en solitari va ser també una clara reafirmació d'un sentiment global: la voluntat d'alliberament dels presos polítics, la consciència que els carrers, i la música, seran sempre nostres i la voluntat de defensar la veu del poble.

Una setmana després de la data prevista inicialment per a aquest concert, que va ser ajornat arran de la vaga general d'ara fa set dies, va arribar el dia de la presentació a la seva ciutat natal de les cançons del disc Amb l'esperança entre les dents (PpF!, 2017). Amb el cartell d'entrades exhaurides penjat (i una sala plena, però no asfixiantment atapeïda), Xavi Sarrià va presentar la seva nova banda i la seva nova proposta. El repertori va mesclar cançons d'aquest disc iniciàtic amb temes d'Obrint Pas, en els quals la nova sonoritat bescanviava la dolçaina de Miquel Gironès per les veus de Clàudia Key Day.

Xavi Sarrià a la sala Apolo de Barcelona. 15 de novembre de 2017. Foto: Artur Gavaldà
 

Amb records als presos polítics i aplaudiments cap al poble i als CDR d'arreu del territori, tampoc van faltar les proclames contra els atacs policials a la població: "Potser ells tenen armes i repressió, però nosaltres tenim la dignitat", proclamava Sarrià

"Ingovernables", "Ànimes navegables", "Atrevir-te" o "Amb l'esperança entre les dents" van sonar en directe amb la potència habitual a la qual ens tenia acostumats el músic, definint aquesta nova proposta en un univers més proper a Obrint Pas que al rol de cantautor amb què es presentava amb l'espectacle compartit amb Feliu Ventura. Tampoc va faltar durant la vetllada el "Sarri sarri" de Kortatu, ni temes d'Obrint Pas com "El gran circ dels invisibles", "Seguirem", "La vida sense tu" o "La flama", un bis final que va acabar d'encendre el públic.
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.