Festivals

Primers concerts confirmats del Tradicionàrius

Entre els espectacles programats hi haurà un homenatge a Toni Roig, Nuevo Mester Juglaría, Corrandes Són Corrandes i Guillem Anguera

| 14/12/2017 a les 16:09h

Corrandes són corrandes
Corrandes són corrandes
El festival Tradicionàrius ja ha fet públics tres dels concerts que es podran escoltar en la seva 31a edició: un homenatge al músic mallorquí Toni Roig amb Biel Majoral, Al-Mayurqa, El Pont d'Arcalís i Xavier de Bétera; els històrics castellans Nuevo Mester de Juglaría i els joves Guillem Anguera i Corrandes Són Corrandes.

Ball Roig, l'homenatge musical a Toni Roig que va fer-se el passat 30 de setembre a Palma, es farà també al Tradicionàrius, el 26 de gener i en el marc de la festa dels Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, que també serviran per homenatjar el gastrònom i músic Pere Tàpias, autor de l'"Oda a la sobrassada" i fidel presentador del cap de setmana que el festival dedica cada any a la cultura de les Balears. Pel que fa a Ball Roig, reunirà quatre noms de referència de la música folk dels Països Catalans per commemorar els deu anys de la mort de Toni Roig. Als tres noms que van participar en l'homenatge a Palma (el grup de cançó d'arrel mallorquina Al-Mayurqa –fundat per Roig–, el grup de música pirinenca El Pont d'Arcalís i el jove cantaor valencià Xavier de Bétera) s'hi afegirà aquest cop un artista que va ser bon amic de Roig, el cantador Biel Majoral.

Un mes després, el 23 de febrer, passarà pel CAT de Gràcia una de les formacions emblemàtiques del folk castellà: Nuevo Mester de Juglaría. A punt de complir el mig segle de carrera i després d'haver hagut de suspendre la seva participació a l'edició passada, enguany tornen al festival per presentar el seu darrer disc, Gabarrerías (autoeditat, 2017), tot un homenatge a l'ofici tradicional dels gabarreros, els llenyataires de la serra de Guadarrama.

I ja a la recta final del Tradicionàrius, el 2 de març, hi haurà un concert doble dedicat a dos valors emergents del folk català: l'acordionista diatònic del Camp Guillem Anguera, presentant el seu últim disc, 14 km (DNDiskak, 2017), i el grup vallesà de cançó de text improvisat Corrandes Són Corrandes, presentant el treball Lligadetes amb un fil.   

Després de celebrar la trentena edició amb una programació de sis mesos, el festival Tradicionàrius tornarà a la propera edició a les dates habituals, entre Reis i Setmana Santa, i es farà del 12 de gener al 23 de març.  
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Corrandes són corrandes, Nuevo Méster Juglaria, Toni Roig, Tradicionàrius, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.