premis enderrock

Els guanyadors segons la crítica

Mishima, Els Amics de les Arts, Maria Arnal i Marcel Bagés, Núria Graham, Kepa Junkera, La Folie...

| 29/12/2017 a les 06:45h

Imatge il·lustrativa
Dos referents del nou pop català del segle XXI, Mishima i Els Amics de les Arts, encapçalen la llista dels 50 millors discos de l’any dels Premis Enderrock 2018 - Premis de la Música Catalana elegits per 25 crítics. Mishima rep un doble reconeixement com a millor disc de l’any i millor disc de pop-rock, i Els Amics de les Arts el premi a millor artista del 2017 pel seu quart disc i per una gira que els ha portat arreu del territori. El podi de la crítica es completa amb el duet Maria Arnal i Marcel Bagés, millor disc de cançó per la seva capacitat de reinventar el gènere a partir del compromís i la seducció. La crítica renova l’aposta en Núria Graham, premia l’esforç i risc del basc Kepa Junkera i mostra l’emergència de La Folie. El 9 de gener s’obrirà al web la votació popular als Premis Enderrock, i el dijous 8 de març l’Auditori de Girona acollirà per segon any consecutiu la vintena edició de la gala dels Premis Enderrock.

Els 25 periodistes musicals dels Països Catalans que han participat en la votació dels millors discos de l’any estan vinculats a les publicacions del Grup Enderrock i a mitjans independents: Ferran Amado (Sona 9), Joan Arenyes (Catalunya Exprés – Ràdio 4), Laura Bertran (Ràdio Arrels), Pere Bestard (EDR Balears), Sara Biondo (Enderrock), Míriam Cano (periodista i poeta), Gerard de Josep (periodista), Martí Farré (440Clàssica&Jazz), Josep V. Frechina (periodista i musicòleg), Lluís Gendrau (periodista i editor), Jordi Martí (440 Clàssica), Xavier Mercadé (Enderrock), Helena M. Alegret (Enderrock), Jordi Novell (Enderrock), Marta Pérez (Radio Arenys), Oriol Pérez (440Clàssica&Jazz), Òscar Piera (Revista TresDeu), Esteve Plantada (Nació Digital), Pere Pons (periodista), Marcel Pujols (Enderrock), Oriol Rodríguez (Enderrock), Andrea Romanos (Enderrock), Elisenda Soriguera (Enderrock), Sandra Tello (Enderrock) i Joaquim Vilarnau (Enderrock).

La llista dels millors àlbums l'encapçalen els guanyadors dels Premis Enderrock 2017 de la crítica, protagonistes d'aquest EDR especial. A continuació anunciem la llista de guardonats:

Millor disc de l'any i millor disc de pop-rock del 2017
Ara i res (Warner), de Mishima

Millor artista de l'any
Els Amics de les Arts amb l'àlbum Un estrany poder (Sony)

Millor disc de cançó d'autor del 2017
45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa), de Maria Arnal i Marcel Bagés

Millor disc en llengua no catalana del 2017
Does It Ring a Bell? (El Segell del Primavera), de Núria Graham

Millor disc de folk del 2017
Fok (Satélite K), de Kepa Junkera

Millor grup revelació
La Folie amb Foliecitat (Petits Miracles)

Millor disc de clàssica del 2017
Galicia y las Cantigas de Santa Maria (Columna Música), d'Antoni Rossell i G. Courtly Music Consort

Millor disc de jazz del 2017
Suite salada (Underpool), d'Albert Cirera i Tres tambors 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.