Actualitat

Sabor de Gràcia ret homenatge a Peret en el seu nou disc

L'àlbum serà presentat a la sala Luz de Gas el 15 de març

Hi han participat més d'una vintena d'artistes que han interpretat alguns dels temes més significatius de Peret

Els discos d'aquest 2018 (tercera part)

| 21/02/2018 a les 20:30h

Sabor de Gràcia
Sabor de Gràcia | Xavier Mercadé
Sabor de Gràcia, la formació fundada els anys noranta integrada per músics de les últimes generacions de rumberos sota el lideratge de Sicus Carbonell, ha gravat un àlbum d’homenatge al pare de la universalitat de la rumba catalana, Pere Pubill Calaf, més conegut com a Peret.

Es tracta d’un intens doble àlbum titulat Sabor a Peret (DiscMedi, 2018) on s'hi recull el repertori essencial de les cançons de Peret, el rei de la rumba. Tots dos discos van ser gravats entre els mesos d’octubre, novembre i desembre del 2017 i hi van col·laborar més d’una vintena d’artistes com Pau Donés de Jarabe de Palo, Lucrecia, Amistades Peligrosas, La Pegatina, Los del Río, Gispy Kings, Txell Sust, Diego Amador, Estrella Morente i Dani Pubill, net de Peret, que interpreta la famosa cançó “El mig amic” subtituint el 'pare' original per un 'avi'.

L’àlbum serà presentat el 23 de febrer i els graciencs esperen fer-ne "un cop d’estat rumberu" amb la gira de presentació que es durà a terme el proper 7 de març a la sala Galileo Galilei de Madrid i el 15 de març a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Sicus Carbonell explica que el projecte ha nascut de la mà dels mànagers de Sabor de Gràcia: van fer la proposta al líder i cantant del grup, i ell no s'ho va pensar dues vegades. La idea, però, no es va començar a perfilar fins que la banda no es va assegurar de tenir el consens total dels familiars de Peret, que finalment han acabat implicant-se plenament en el projecte. Tanmateix, el cantant de Sabor de Gràcia recalca el següent: "Tots els beneficis que es generin amb aquest disc aniran destinats a la família d’en Peret. En cap moment s'ha volgut fer negoci, sinó un reconeixement".

Quant a les col·laboracions, Sicus ha mostrat la satisfacció d'haver pogut tenir al costat referents de la rumba tant nacionals com internacionals. Així ho manifestava: “Soc fan des que era un nen de molts dels artistes que han col·laborat al disc". En un principi, el projecte s’havia d’idear a partir d’un sol disc, però la plena implicació a retre homenatge a Peret de tots els col·laboradors va fer que finalment s’acabessin realitzant un total de dos àlbums.

No obstant això, el líder de Sabor de Gràcia recalcava que el volum de temes que configuren aquest homenatge al pare de la rumba catalana queda curt en comparació amb els incomptables èxits que Peret ha deixat per a la història. El mateix Sicus ho justifica de la següent manera: “Va ser difícil fer la tria de temes, perquè estem parlant d’un home que ha fet més de 50 èxits. Si per mi fos, hauríem fet quatre discos”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pau donés, Sabor de Peret, Peret, Sabor de Gràcia, Lucrecia, La Pegatina, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.