Actualitat

Els músics de la Catalunya del Nord (i convidats) es mullen pels presos

Concert per la llibertat aquesta nit a Alenyà

És el primer dels quatre concerts solidaris en favor dels presos polítics catalans

| 01/04/2018 a les 10:38h

Montse Castellà
Montse Castellà | Michal Novak
Aquesta nit se celebra a 15 quilòmetres de Perpinyà, a Alenyà (el Rosselló), el primer dels quatre concerts solidaris organitzats per l'associació Angelets de la Terra. S'hi podrà sentir Goulamas'k, La BuenasuerteMontse CastellàDidac RocherJosé de los RíosGaëlle BalatElise MateuDelphine BassolsNayah i Jean-Baptiste Sparr Trescases.

La iniciativa és de l'incansable Ramon Faura-Llavari, que està molt satisfet amb la resposta dels músics nord-catalans: "'Han dit que sentien el deure moral de participar-hi. És la primera vegada que proposo als grups del col·lectiu Angelets de la Terra de participar en un projecte tan polític: demanar l'alliberament dels presos. No em pensava que tots o quasi tots acceptarien. En quatre dies ja tenia 35 grups. Habitualment es tracta de cantar en català, que ja és molt a la Catalunya del Nord, on tothom es pensava que després de Jordi Barre s'acabaria la cançó en català".

De moment hi ha programats quatre concerts –Alenyà (1 d'abril), Vilafranca de Conflent (19 de maig), el Soler (22 de setembre) i Pesillà de la Ribera (13 d'octubre)–, però Faura confia que n'hi haurà més. "Altres ajuntaments també han contactat amb mi, però ja teníem quatre dates. Vaig proposar d'esperar a final de maig abans de decidir si fem més concerts."

Faura destaca l'impacte que han tingut els empresonaments a la Catalunya del Nord. "Molts polítics són acollonits perquè es veu que des del mes de novembre l'Estat espanyol pressiona el francès i que la Prefectura de Catalunya Nord pressiona els ajuntaments (al Voló, l'Ajuntament va treure els llaços posats pel CDR). Malgrat tot, hi ha una bona part de la població que és solidaria, però fins ara no es feia res de prou atractiu. Pel que fa als concerts, tenim caps de cartell com Marina Rossell, Balbino MedellinGoulamas'k, Meritxell GenéLlamp te FriguiGhetto StudioGerard Jacquet... A més, l'actor Sergi López ens apadrina, el cantant Cali diu que també hi vol participar i l'excapità de la USAP Bernard Goutta (una tribuna de l'estadi porta el seu nom) també ens vol apadrinar."

Els quatre concerts seran gravats per l'escola audiovisual L'Idem, que es troba al Soler i a Barcelona. L'entrada és lliure i els beneficis de la barra i les paradetes seran per a l'associació dels familiars dels presos. La cita és a les 20 h al Parc Ecoiffier d'Alenyà.
 


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Angelets de la Terra, Catalunya Nord

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.