PORTADA

Salvatge Cor entren fins a l'ànima

El quartet mallorquí publica per Sant Jordi el seu primer disc, i a EDR Balears n'avancem el primer senzill

«Illes dins un riu»: història del hit atemporal de Tomeu Penya que fa 25 anys

| 14/04/2018 a les 10:00h

Salvatge Cor
Salvatge Cor | Carles Rodríguez
Els guanyadors del Premi Joventut del Sona9 2017, Salvatge Cor, formen part de la nova escena de pop-rock mallorquina, una nova fornada que comparteixen amb de grups com Da SouzaJorra i Gomorra o Roger Pistola. Tots practiquen una cura especial pels textos i les bones melodies. El proper 23 d'abril, per Sant Jordi, s'editarà el seu proper àlbum, titulat Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més (DiscMedi, 2018). A EDR Balears estrenem en exclusiva per el seu primer senzill, "Pel que fa al «la-la-la» de [fer (-se)] l'indie"

Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més (DiscMedi, 2018) és un vers d'una cançó del nou disc del quartet mallorquí, concretament de "Ulls de nins", i és també el nom del seu primer llarga durada. El seu nou treball s'editarà el proper 23 d'abril amb DiscMedi. Llorenç Romera, líder del grup, apunta: "L'U (Runaway, 2015) tenia un nom molt breu, i cercàvem un títol molt més llarg que fos un contrast. A la vegada és un disc més llarg, en nombre de cançons també".

La recerca de contrastos i oposicions és un dels fils que el grup ha seguit per elaborar el seu primer llarg. De fet, el senzill que estrenem, "Pel que fa al 'la-la-la' de [fer (-se)] l'indie", juga amb la idea d'haver d'afegir el 'la-la-la' a una cançó perquè sigui més comercial o un èxit. Romera explica: "És curiós veure com tot lo alternatiu acaba sent engolit pel sistema. Allò que hauria de ser una expressió vital, fins i tot rebel, es transforma en un producte mercantil".


El disc ha tingut col·laboracions de renom com la del poeta Enric Casasses. El grup i el poeta van col·laborar l'any passat en uns concerts-recitals a Mallorca que es van fer a Palma, a la Llibreria Drac Màgic i a Sa Mina de Lloseta. De fet, col·labora a la cançó que obre el disc, un tall que porta per nom "Fang a l'érem del mirall".

El disc té un caire una mica experimental. Amb una estructura específica on hi ha cançons que funcionen com interludis, enllacen cançons i donen coherència al discurs del disc. Romera conclou: "És un disc que juga amb pols oposats. L'individu amb els altres, l'individu i la societat, sobretot també amb l'oposició de vida i mort. Si t'hi fixes al disc hi ha un joc de miralls i les cançons es responen les unes a les altres". 

Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més és (DiscMedi, 2018) el van gravar als estudis Sa Moana, a Sóller, David Pringer l'ha enregistrat i mesclat. El treball s'ha masteritzat als Estudis Vaivé gràcies a Pep Nadal. Es publicarà el proper 23 d'abril i es presentarà el 30 d'abril al Novo Cafè Lisoba.

Després del Sona9
El 2017 Salvatge Cor han estat finalistes a la darrera edició del Concurs Sona9. L'actuació al MMVV, l'enregistrament als Estudis Bucbonera i l'actuació de la final del concurs a Luz de Gas els ha donat una nova perspectiva. Romera apunta: "Ens hem adonat que es pot ser artista i professional alhora, i és una cosa que a Mallorca costa més. No hi ha un circuit, fem música per plaer però hi ha més coses al darrere i evidentment per a la gent que tal vegada vol anar una mica més enllà, de vegades es troba amb un mur. El Sona9 a nosaltres ens ha ajudat a tombar-lo i veure que hi ha altres maneres de fer feina".

Salvatge Cor. Foto: Carles Rodríguez

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, Salvatge Cor, Sona9, estrena, Portada, Enric Cassasses

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.