Eurovisió

El trombó i altres petjades musicals d'Alfred

El jove català que representarà Espanya a Eurovisió amb Amaia té una intensa trajectòria com a trombonista i cantant

Amaia i Alfred reviuen el seu amor amb Judit Neddermann

| 04/05/2018 a les 11:00h

Amaia i Alfred
Amaia i Alfred | Daniel Piñero
A pocs dies de la celebració del festival d'Eurovisió 2018 a Portugal, el duet que representarà Espanya porta mesos en el punt de mira. Amaia i Alfred han protagonitzat durant les darreres setmanes polèmiques com la del llibre España de mierda d'Albert Pla, que aquest va regalar per Sant Jordi a la guanyadora d'Operación Triunfo. Des d'Enderrock hem volgut investigar el passat musical del músic català que portarà "Tu canción" a la gala europea amb Amaia i hem trobat una prolífera trajectòria com a trombonista i cantant. 

Amb només 15 anys, Alfred García es va aventurar a publicar el disc Beginning (autoeditat, 2015), que va produir ell mateix i que conté set cançons, dues de les quals són de temàtica nadalenca.



Només dos anys més tard, i de la mà del músic Esteban García, el jove del Prat va gravar la cançó "She looks so beautiful", que el va portar a guanyar el premi del públic del festival Cara B. Aquesta cançó també va ser la que va interpretar al càsting de La voz mesos després, tot i que no el va poder superar amb èxit.

Mentre el jove vivia les primeres experiències televisives estava començant els seus estudis al Taller de Músics. Precisament va ser quan els va acabar, l'any 2017, quan la seva trajectòria va començar a ascendir. El disc Inblack (autoeditat, 2017), on el cantant versiona clàssics del jazz amb veu i trombó de la mà del guitarrista Isaac Romagosa i del pianista Pol Álvarez, li va servir per actuar en llocs com el cicle Connexions.



En aquest àlbum, signat com a Alfred García, tal com també va fer durant la seva estada a OT, mostra el seu talent musical amb el trombó. Gràcies al tema "Georgia" (inclòs al disc Inblack), el jove català va poder superar el càsting final del programa i va poder ser un dels 18 seleccionats per entrar a l'acadèmia de l'edició d'enguany. 



Lluny de ser novell, a Alfred li queda ara el que és el repte més gran de la seva carrera, l'actuació a Eurovisió amb Amaia. El proper 12 de maig tot el públic triunfito estarà enganxat a la pantalla esperant superar la posició que Manel Navarro va aconseguir l'any passat, l'última. De fet, les expectatives d'aquest any per a Espanya es presenten optimistes, ja que feia temps que no es vivia un fenomen mediàtic igual amb els representants a Eurovisió.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Eurovisió, actualitat, Alfred, Amaia i Alfred, Operación Tiumfo, televisió

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.