actualitat

Els cantants de Lax'n'Busto, una història interminable

Repassem les figures de Pemi Fortuny i Salva Racero, els dos cantants que han posat veu a les cançons del grup

Lax'n'Busto: a la recerca de nous cantants

| 07/06/2018 a les 18:30h

Lax'n'Busto
Lax'n'Busto | Arxiu grup
El 1986 sortia de l'ou un grup vendrellenc batejat amb el nom de Lax'n'Busto. Des del naixement de la banda, el cantant i fundador Pemi Fortuny va tocar acompanyat de Jimmy Piñol (bateria i veus), Jesús Rovira (baix i veus), Pemi Rovirosa (guitarra i cors) i Cristian Gómez (guitarra) fins al 2006, quan després de vint anys, el vocalista va deixar el grup per dedicar-se a projectes humanitaris a Sierra Leone. En el seu pas per Lax'n'Busto, Pemi Fortuny va deixar empremta amb cançons que són ara clàssics de la música en català com "La meva terra és el mar", "Més que la meva sang" o "Llença't". 


Amb la retirada de Pemi Fortuny, va ser el manresà Salva Racero qui va agafar el relleu del micròfon de la banda, i durant deu anys va enregistrar sis discos amb Lax'n. La relació entre Racero i el grup va acabar aquest any passat. Els membres de Lax'n'Busto van comunicar l'adeu del seu vocalista amb un comunicat que deia:

"Ja fa més de set mesos que vàrem fer el nostre darrer concert amb el Salva a la sala Razzmatazz de Barcelona, i a ell volem agrair la seva dedicació i entrega en aquesta etapa que es va tancar. Des de llavors, el Salva ja no forma part del grup. Han estat deu anys molt intensos, sis discos i molts projectes que hem tingut la sort de compartir plegats.
El Salva iniciarà un projecte en solitari, al qual donem tot el nostre suport, i li desitgem tota la sort del món, i qui sap si ens tornarem a trobar en el futur."

Aquesta segona etapa amb Salva Racero com a cantant també ha tingut una pila d'èxits, com la cançó "Que boig el món", que van versionar amb el cantant irlandès Peter M. Smith. El mateix juny del 2017, i amb la notícia de la retirada de Racero, el grup va anunciar que aturaria les seves activitats "per fer un reset". I van afegir: "Segurament el proper que farem serà sorprenent i inhabitual, perquè ja hem demostrat que nosaltres no acostumem a fer el que s’espera. Noves experiències, noves propostes, nous registres... ves a saber el que en sortirà". 


Amb artistes com Pemi Fortuny i Salva Racero a la llista de membres emblemàtics que han passat per Lax'n'Busto, ara a la banda li toca tornar a reenganxar-se. Li toca decidir quins seran els propers cantants que posaran música a les cançons del grup vendrellenc. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Lax'n'Busto, Pemi Fortuny, Salva Racero, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.