Aniversari

Per molts anys, Lluís!

Lluís Llach fa 70 anys

L'aniversari es compleix quan fa 50 anys del seu debut i deu de la retirada

| 07/05/2018 a les 09:00h

Lluís Llach amb nou anys a La Salle de Figueres
Lluís Llach amb nou anys a La Salle de Figueres | Arxiu Enderrock
Avui Lluís Llach fa 70 anys. Músic, cantant, lletrista, escriptor, empresari vitivinícola i diputat al Parlament de Catalunya en l'onzena legislatura. Va entrar al món de la Cançó com a integrant d’Els Setze Jutges i va debutar en un recordat concert a Terrassa el 1967.

Ben aviat les seves cançons van esdevenir un cant contra la dictadura del general Franco i va patir la censura fins que es va exiliar a París als anys setanta. És autor d’alguna de les peces més notables de la Nova Cançó, com ara “Que tinguem sort”, “País Petit”, “Abril 74”, “Companys, no és això” o “Viatge a Itaca”. Però el seu èxit més rotund el va aconseguir amb “L’estaca”, una cançó de 1968 que ha estat versionada arreu del món en català i en una vintena llarga de llengües més.


El 2007 va decidir posar punt final a la seva carrera de cantant, i va deixar un llegat de 31 àlbums oficials (LP i CD) i més de 160 cançons publicades. Des d’aleshores ha dedicat el seu temps a la Fundació Lluís Llach, amb la qual ha engegat diversos projectes de cooperació al Senegal; a l’escriptura (ja ha publicat tres novel·les), i a la política, essent diputat de Junts pel Sí en la legislatura passada.

La celebració dels seus 70 anys arriba la setmana que Enderrock presenta el número especial dels 25 anys de la revista, en el qual hi ha un gran reportatge sobre “L’estaca”.
Especial: Aniversaris
Arxivat a: Enderrock, aniversari, Lluís Llach, efemeride

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.