Crònica

Amposta es mulla al primer Lo Riu Sona Festival

Els Catarres, Buhos, Pepet i Marieta i Mascarats van omplir l'exterior del recinte firal

Buhos van ser els grans triomfadors de la nit

| 03/06/2018 a les 14:00h

Buhos
Buhos | Joaquim Vilarnau
Amb puntualitat britànica, a les deu del vespre va començar la primera edició de Lo Riu Sona Festival. La banda de la Sénia Mascarats va ser l’encarregada d’obrir foc. La seva música festiva i combativa, que beu de diverses fonts que van d’Obrint Pas a Txarango, va agradar a un públic cada cop més nombrós que anava omplint l'exterior del pavelló firal d’Amposta, on va tenir lloc el concert. El moment de màxima connexió amb el públic va ser “Els carrers seran sempre nostres”, un avançament del seu proper disc, que ja han presentat amb un videoclip.
 

Mascarats. Foto: Joaquim Vilarnau


Els Catarres van pujar a l’escenari pocs minuts després d’un quart de dotze de la nit. Els d’Aiguafreda van repassar bona part de les cançons del seu recent Tots els meus principis, començant per “Martina”. Tampoc no hi van faltar els grans èxits de la banda: “Tokyo”, “Rock & roll”, “Invencibles”, “Sota la llum del sol”, “Jennifer”… especialment al tram final de l’actuació.
 

Els Catarres. Foto: Joaquim Vilarnau


Els d’Aiguafreda van deixar-ho tot a punt perquè Buhos rematessin la festa. La banda de Guillem Solé es va posar el públic a la butxaca des del primer moment alternant cançons i missatges combatius amb el seu repertori de festa. Buhos va imposar un ritme frenètic a l’escenari i es va convertir en el triomfador de la nit amb cançons com “Birres”, “La gran vida”, “Volem guanyar” o “Barcelona s'il·lumina”, per a la qual van tenir la col·laboració de Joan Rovira a la veu. El punt final el va marcar l’exitosa cançó “Volcans”.
 

Pepet i Marieta. Foto: Joaquim Vilarnau


A les tres tocades de la matinada va ser el torn de Pepet i Marieta. Malgrat l’hora i una amenaça cada cop més evident de pluja, el músic d’Ulldecona va saber retenir bona part del públic gràcies a un espectacle energètic amb regust de festa major on tant van cabre alguna versió –"Aquí no hay playa"– com les seves cançons més emblemàtiques.

Els organitzadors havien posat a la venda 2.500 entrades i cal destacar que el recinte es va omplir. El so va ser impecable i entre els aspectes a millorar hi ha les transicions entre grups. L’espera de Pepet i Marieta es va fer eterna. La resta només ens porta a conclusions positives. Cal destacar el caràcter solidari del festival, que aportarà 2.500 euros a la Lliga Contra el Càncer.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Lo Riu Sona, Mascarats, pepet i marieta, buhos, Els Catarres

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.