Crònica

La música torna a Escalarre

Quimi Portet ha ofert un concert a la Vall d’Àneu quan falten 12 llunes per a una nova edició del Doctor Music Festival

Concert de Quimi Portet a la Vall d'Àneu

| 24/07/2018 a les 12:04h

Quimi Portet a Escalarre
Quimi Portet a Escalarre | Xavier Mercadé
La música va tornar a sonar a la Vall d’Àneu, i l’astre Quimi Portet es va alinear amb les dotze llunes que falten per a la propera edició del Doctor Music Festival, que se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juliol del 2019.
 
El músic d’Osona va oferir un concert complet a la Vall d’Àneu, al costat de l'Església de Santa Maria d’Àneu, sobre el mateix terreny on fa dues dècades van tocar Bob Dylan, David Bowie, Slayer, David Byrne, Kitsch, Rage Against the Machine, Alice Cooper, Extremoduro, Sopa de Cabra o Lou Reed, en les tres edicions que es van celebrar a Catalunya. Portet va tocar un repertori basat en el seu darrer disc, Festa major d’hivern (Fina Estampa, 2018), que va tancar desitjant els millors auguris al festival i  amb un clarificador “Visca la Pepa!”.
 

Quimi Portet davant d'Escalarre. Foto: Xavier Mercadé


L'equip de Doctor Music i uns quants convidats van passar la nit en 104 tendes de campanya que envoltaven l’escenari. El nombre no era gratuït, ja que entre totes formaven un mandala geomètric al voltant de l'espai on el músic vigatà congregava el públic. A més del concert, es va fer també una cerimònia de tradició druídica per portar a terme la reconnexió entre la natura i el festival.

Aquesta simbologia va tenir el moment culminant en la instal·lació d’un menhir sagrat on conflueixen les energies de la vall en un festival que vol marcar un precedent en la cultura de la sostenibilitat i la biodiversitat en un espai privilegiat. “Aquest lloc té molta energia i hem volgut canalitzar-la”, va declarar el director del festival, Neo Sala, davant el menhir.
 
De moment l'organització no ha volgut avançar cap dels noms que ompliran la vall d’Àneu de música, però ja porten venudes, a cegues, 2.324 entrades anticipades. Sí que van confirmar, però, que hi haurà cinc escenaris que acolliran una vuitantena d’actuacions per a tot tipus de públic i on, a més dels gran noms internacionals, no s’oblidarà de l’escena local.

“Avui en dia alguns festivals s’han convertit en una carrera sense sentit a veure qui fa més actuacions i més escenaris. Al final això comporta una frustració del públic que acaba amb la sensació d’haver-se perdut molta cosa”, afirma Sala. “Tot i ser conscients que hi haurà solapaments, intentarem que això no passi.” El festival ja té gairebé tots els permisos dels propietaris de les 160 hectàrees on se celebrarà, amb un pressupost de 12 milions d’euros.
 

Quimi Portet a la Vall d'Àneu. Foto: Xavier Mercadé

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Doctor Music Festival, Escalarre, Quimi Portet, crònica, festivals, Vall d'Aneu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.