EDR Balears

Torna la Fira B!, l'àgora de la música balear

La quarta edició del mercat musical i d'arts escèniques reunirà a Palma projectes musicals molt diversos

| 23/08/2018 a les 12:44h

Fira B!
Fira B! | Arxiu de la revista
Del 27 al 30 de setembre torna a la capital balear la Fira B!, el mercat musical i d'arts escèniques organitzat anualment per l'Institut d'Estudis Baleàrics; una cita que pretén, com ja fa trenta anys el Mercat de Música Viva de Vic, ajuntar tots els sectors de la indústria musical de les Illes Balears i, d'aquesta manera, fer una mostra de les novetats dels grups i artistes de les illes per al nou curs. A continuació, oferim la selecció per estils dels grups balears que participaran en aquesta quarta edició.

Pop-rock
Aquesta nomenclatura alberga bona part dels projectes balears que es presenten enguany amb Sequoia Tree, Ice Crime, MaicoDa Souza, Together, Nonasound (de Menorca), The Indian Summer, Papa Topo, Ombra, Vaquer o Saïm. Les línies estilístiques i les intencions es difuminen però tots porten elements i denominadors comuns, guitarres electrificades, bateries i cançons rodones que demostren el bon estat de salut de la composició balear.


Jazz
El camp del jazz també és un dels més prolífics d'aquesta edició. Hi trobarem la veterania de Chicuelo & Marco Mezquida com a plat fort, les versions adaptades al format de jazz fetes per Romeo (el grup encapçalat per Cecília Giménez) o la proposta de Pere Navarro Quintet. El trompetista eivissenc va llançar l'estiu passat un disc en directe al Jamboree i està preparant la seva segona referència. D'altra banda, el contrabaixista mallorquí Pere Bujosa Group ha consolidat la seva banda i presentarà un nou espectacle a la Fira B!


World Music
Des de Santanyí arriba la música de Blai Vidal, que presenta un disc instrumental influït per la música de totes les ribes de la Mediterrània, el seu segon àlbum The Kite & The Dog (autoeditat, 2018).



Cançó d'autor
Aucell Cantaire i Marcel Cranc són els dos exponents balears de la cançó d'autor. El discurs i la sensibilitat dels dos projectes ressalten les seves virtuts musicals. Aucell Cantaire presenta el seu disc homònim i Marcel Cranc interpretarà algunes cançons del seu proper treball.


Electrònica
L'electrònica balear ve de la mà de Jansky. El duet d'electrovèrsia presenta nou disc aquesta tardor, Electrovers (autoeditat, 2018), una declaració del seu estil que conjuga electrònica i poesia a parts iguals.


Clàssica
En el terreny de la clàssica, el pianista Andreu Riera amb el seu recent treball Cinema per a tres (Satie, 2018) serà un dels grans atractius. Ara bé, la Fira B! també inclourà la presència de la violinista eivissenca resident a Madrid Lina Tur Bonet.


La programació musical de la Fira B! es completa amb artistes vinguts de tot arreu, amb veus del panorama català i valencià com PavvlaClara Peya Júlia, i també amb els internacionals Psaiko o Annelie.
Arxivat a: Enderrock, Palma, actualitat, EDR Balears, Fira B!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.