actualitat

L'Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

S'entregaran al voltant del Dia de la Música del 2019 i tindran caràcter anual

L'objectiu és premiar l'excel·lència en tots els àmbits de la música del país

La voluntat dels guardons és complementar i sumar amb la resta de guardons que es lliuren al país, com els Premis Enderrock

| 13/09/2018 a les 18:30h

Imatge il·lustrativa
Pere Masramon
L'Acadèmia Catalana de la Música ha presentat en societat, en el marc del Mercat de Música Viva de Vic, el projecte de guardons atorgats des de la transversalitat del sector. El seu nom, Premis Alícia, s'inspira en el personatge literari de Lewis Caroll, i en la pianista catalana Alícia de Larrocha.

L'objectiu dels premis, que s'entregaran l'any 2019 al voltant del Dia Mundial de la Música (21 de juny), és promocionar la música produïda a Catalunya i ressaltar els projectes o propostes que "destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors artístics, culturals i socials de la música". Per distingir-los d'altres iniciatives com els Premis Enderrock, i en una clara voluntat de suma, els Premis Alícia volen mantenir una certa atemporalitat que els posicioni al marge de les dinàmiques de mercat i/o negoci, i sense distinció de gènere o estil.
 
El president de l'Acadèmia, Gerard Quintana, ha desgranat davant el sector i a la premsa  les 15 categories de premis que els acadèmics hauran de votar:
 
1. Trajectòria de persona, projecte o entitat
2. Autoria o composició
3. Interpretació individual o col·lectiva
4. Innovació
5. Talent emergent
6. Projecte social
7. Projecte educatiu
8. Interdisciplinarietat
9. Internacionalització
10. Producció discogràfica o audiovisual
11. Periodisme musical
12. Recerca
13. Directe
14. Mediterraneïtat
15. Mencions o premis especials a esdeveniments o commemoracions
 
Els acadèmics i les entitats associades seran els encarregats de proposar persones, entitats o projectes que, des del seu criteri, donin prestigi o hagin contribuït a donar prestigi a la cultura musical del país. Seran aquests i aquestes també els que escolliran els guanyadors de cada categoria. El Consell Acadèmic actuarà com a Comitè de Garanties per supervisar que les candidatures proposades siguin coherents amb els valors i objectius que promou l'Acadèmia.
 
En els propers mesos, l'Acadèmia informarà de més detalls sobre el desenvolupament i candidatures dels Premis Alícia.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, premis alícia, gerard quintana, Acadèmia Catalana de la Música

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.