estrena

L'ambivalència de la Mallorca turística, segons Model Slaves

El quartet palmesà Model Slaves estrena "Island of Calm", el primer senzill d'una nova etapa sonora

| 17/10/2018 a les 09:30h

Model Slaves
Model Slaves | Arxiu del grup
Víctor Palacios, compositor i lletrista de Model Slaves, va arribar a Mallorca fa uns deu anys des del País Valencià. De llavors ençà la seva banda, establerta a Palma, factura un post-punk proper al shoegaze que amb les recents incorporacions de Xisco Rosselló, com a segon guitarra, i Tolo Fornés, als teclats i guitararra, s'aventura cada vegada més a la psicodèlia. Una primera mostra d'aquesta nova pell és la cançó que avui estrenem, "Island of Calm":



Enregistrada en directe als estudis Vaivé de Josep Lluís Nadal a Santa Margalida, el mateix Víctor Palacios explica com ha estat el procés de gravació: "Hem trobat una manera d'enregistrar molt orgànica, primer gravant en conjunt els elements bàsics de la cançó i després regravant veus, guitarres i tot el que se'ns acudia". D'aquesta manera han aconseguit un so prou barroc que, mitjançant capes, arriba a copsar tota l'atenció de l'oient.

Palacios es guia sobretot per la intuïció i el ritme natural de les cançons en el moment de compondre: "No sé mai gaire com em ve la inspiració, em guio molt per les idees que em pengen del cap i potser alguna germina, i és en aquests moments quan la cançó va creixent, però no saps mai on acabarà", conclou el líder de Model Slaves. D'aquesta incertesa se'n desprèn l'aire críptic que poden agafar les seves cançons. La que avui estrenem, "Island of Calm", parteix de la idea de Mallorca com a paradís turístic i com aquesta idea té un fort sentit d'ambivalència.
 

Foto: Arxiu de Model Slaves


El proper 19 d'octubre el grup palmesà oferirà una actuació amb un set acústic a l'Espai Xocolat de Palma, que servirà com a aperitiu de la presentació oficial del doble senzill que tindrà lloc el proper 24 de novembre a Casa Planas de Palma. Compartiran l'actuació amb els també palmesans Ant the Kitchen.

Evolution International Mallorca Film Festival
El grup acaba de rebre una gran notícia: ha estat nominat a l'Evolution International Mallorca Film Festival pel videoclip de "The Giants", realitzat per l'artista Àlex Coll, dins la secció Experimental Shorts & Music Videos. És doncs una oportunitat perquè la seva obra vagi més enllà a través d'aquest nou festival de cinema.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, Model Slaves, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.