Revista

La nova generació de rap i trap s'apodera de la revista Enderrock de gener

El número 284 d'Enderrock porta en portada el raper Lildami

El disc que s'encarta amb la revista és un recull de la nova fornada d'artistes de música urbana en català i es titula 'Rap'n'trap'

| 02/01/2019 a les 15:00h

Una nova generació s'alça sense manies, el rap i el trap de la terra s'estan expandint pels auriculars del públic més jove i ja en són la seva estampa musical. El terrassenc Lildami és un dels màxims representants d'aquesta onada de rima imparable i també la portada de la revista Enderrock 284, ja que amb l'entrada del 2019 publica el seu primer disc amb una discogràfica, Flors mentre visqui (Halley Records, 2018). 

A més de les reflexions del raper, el número de gener presenta alguns dels músics que formen part de la nova fornada de música urbana feta a casa. No hi falten artistes i col·lectius com la P.A.W.N Gang, Tribade, Daura Mangara o Senyor Oca, alguns dels imprescindibles d'aquests estils musicals que també participen en el disc que s'encarta amb el número 284: Rap'n'trap (EDR Discos, 2018). 

A les pàgines del primer número de 2019 hi trobem entrevistes en profunditat a Cesk Freixas, que comença l'any amb la publicació de Festa Major (U98 Music, 2018), el seu setè disc, i a Dr. Calypso amb motiu de l'adeu de la banda, una de les referents en el panorama del latin ska català. Un altre grup s'acomiada: Gossos presenta Paraules que no s’esborren, imatges que no se’n van (Música Global, 2018) per tancar cicle i posar punt final a la seva trajectòria. 

D'altra banda, amb un nou any a punt per a nous esdeveniments musicals, l'Enderrock 284 ha volgut mirar enrere per fer un recull dels cinquanta millors discos de l'any, alguns amb reconeixement als Premis Enderrock 2019 de la crítica. També s'inclou en aquest número la revista oficial del BarnaSants, que celebrarà la 24a edició del 25 de gener al 14 d'abril, i la del Tradicionàrius, que deixarà anar la seva programació a partir de l'11 de gener i fins al 12 dabril. 

A la secció d'opinió Acords i desacords l'artista Mireia Vives i el fotoperiodista Jordi Borràs hi diuen la seva. La secció Backstage de Míriam Cano visita la sala Lo Submarino de Reus, i a Herois Particulars Oriol Rodríguez treu les influències amagades de Jordi Lanuza
 

Portada de la revista 'Enderrock' 284

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, revista, enderrock, Lildami, rap'n'trap

COMENTARIS

és el rock?

on, 25/01/2019 a les 14:02

EndeTrap

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.